Първа лигаФутбол

Абсурд по български! Концертът на Бочели обявен на 6 март, от БФС нямат представа за него на 13 юни

Концертът на Андреа Бочели е причината за огромния скандал, който промени програмата в българския футболен календар – размяна на кръгове и пренасрочване на дербито Левски – ЦСКА. На пресконференцията, на която бе обявено решението за мача, членовете на Апелативната комисия на БФС бяха попитани дали не можеше жребият за първенството да бъде предварително нагласен така, че мачът между „сините“ и „червените“ да не се играе в дните, в които Националният стадион е затворен – от 22 август до 30 септември.

Жребият за шампионата отреди Левски – ЦСКА да се изиграе именно в дните 14-15 септември. Тегленето обаче се състоя на 13 юни, докато концертът на Андреа Бочели е обявен официално от организаторите още на 6 март – три месеца по-рано. Дори билетите за музикалното събитие са били пуснати в продажба на 8 март, като още тогава са били посочени датата и мястото на концерта – 14 септември, Национален стадион „Васил Левски“. От Апелативната комисия отговориха, че по време на жребия в БФС не е имало възможност да предвидят евентуален проблем с концерта, тъй като все още нямало подписан договор за него.

profittips-the best football tips

„Информацията, която получих от БФС, е, че към датата на жребия в БФС не е имало подписан договор за концерт на Андреа Бочели на 14 септември на Националния стадион. Най-вероятно те са водили преговори преди това. Виновни са от Националния стадион, Националната спортна база и Спортното министерство като принципал на съоръжението“, обясни председателят на Апелативната комисия Валери Апостолов.

„Аз казах, че е имало такова намерение. Това не го упреквам. Но договор между Националния стадион и Андреа Бочели към датата на жребия не е представен пред нас. А това, че се е обсъждало от март месец да има концертни програми на Националния стадион в рамките на годината – най-вероятно те водят такива преговори“, отговори Апостолов.

„Те могат да си продават билети, ние не сме орган, който да контролира Националната спортна база. Те могат да си правят всяка седмица концерти, ако вземат такова решение. Ние не ги администрираме, те не се длъжни да се съобразяват с нас. Те се имат принципал – Министерството на младежта и спорта. БФС не е собственик на Националния стадион, така че даже не са длъжни да съобразяват договорите с нас и да ни информират дали ще сключват контракти за концерти“, заяви заместник-председателят на Апелативната комисия Александър Радовски.

profittips-the best football tips

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker