НационалиПърва лигаТОПФутбол

Александър Димитров: Не сме мечтали за Европейско! Има съжаление, защото мачът тръгна добре за нас

Селекционерът на България U21 Александър Димитров бе разочарован след загубата с 1:3 от Полша. Ето какво каза той минути след края на мача на стадион „Александър Шаламанов“.

„За всички е разочароващо и съжаляваме много за тази загуба. Доста се постарахме, много добре разузнахме противника. Имаше футболисти, които бяха в полезрението на първия отбор, но с оглед важността на мача бяха оставени при нас, заради което искрено благодаря на Илиан Илиев, Георги Иванов и Кирил Котев“, сподели той.  

„Има съжаление, защото мачът тръгна добре за нас, но няма как да отречем класата на Полша. На моменти нарушихме концетрацията и тактическата дисциплина и от там дойдоха бързите два гола на противника. Някои играчи имаха задачи във фаза защита, като някои не бяха изпълнени и така паднаха два от головете.

profittips-the best football tips

При 1:2 имахме чиста ситуация за гол и можехме да изравним за 2:2, а последните минути щяха да станат различни. Това са ключовите ситуации в днешния мач“, коментира националният селекционер.

„Не е оправдание, но ние имаме 7-8 тежко контузени играчи. С тях отборът придобиваше друг облик. Агресивността щеше да е друга, но в момента това са реалностите. Благодаря на играчите за себераздаването. Мисля, че те дадоха максимума на възможностите. заяви Димитров.

„Ние сме най-младият отбор в тези квалификации. Имаме играчи 2004 и 2005 година, а Папазов, който направи своя дебют като титуляр, е 2006.

Отборът има облик. Лагерът, който проведохме в Азербайджан с по-младите футболисти даде една добра перспектива. Необходима ни е по-добра комуникация и по-добра работа с клубовете. Можем да се подобрим в тази насока и нашите национали да получават повече време в отборите си, повече да бъдат натоварвани, за да бъдат тук конкуретноспособни, защото, няма да се лъжем, Полша бяха по-добре физически от нас“, каза още Димитров.  

„Няма мач без значение за нас. Очакват ни две сериозни гостувания. В националния отбор никога не ни е минавало през ума, че има мач без значение. Ще се стремим да повикаме най-доброто към настоящия момент“, сподели националният селекционер на „младежите“.

„Мечтите са за други хора, не за нас. Ние гледаме реално на нещата, не сме мечтали за Европейско първенство. Първата задача на нашия отбор бе да мислим само за мача с Полша.

Имахме много кадрови проблеми. 7-8 ключови човека бяха аут. Георги Николов, двамата ни крайни защитници Мартин Стойчев и Симеон Василев, Петър Андреев липсваше като флангови футболист, да не ги изброявам всички. Ние нямаме толкова богат избор от състезатели и това наложи някои играчи да не играят на типичните си позиции“, отговори той.

profittips-the best football tips

„Харесвам работата си тук и има хора, които да решат дали се справям. Не съм мислил по този въпрос. Аз обичам работата с млади български футболисти.

Винаги има мотивация в мен, докато не изпълня целта. Няма какво да ме откаже. Знаете колко играчи минаха последните два набора през младежкия национален отбор и стигнаха до мъжкия тим. Честитим им победата и сме много горди с тях. 90% са минали през младежкия отбор.

В следващите два мача искам да видя първото полувреме от днес – тактически правилно, с тактическа дисциплина. Малко по-стабилни и по-уверени с топка в противниковата половина“, завърши Александър Димитров.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker