Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Алекс Колев: Следващият мач на Левски е един добър тест да видим докъде сме стигнали

Нападателят на Левски Александър Колев бе награден за футболист на първия кръг на Първа Лига. Голмайсторът от изминалия сезон на българското първенство отбеляза гол и добави асистенция при победата с 6:1 над Локомотив Спфия.

„Едно добро начало за Левски, доста резултатно. Беше важно отборът да тръгне с победа, направихме го, и то с доста убедителна. Тръгнахме колебливо, но успяхме да обърнем. Мисля, че това беше разквоничето на пречупим Локомотив София и да започнем да практикуваме нашия стил и да вкараме доста голове. Вторият кръг също имахме трудно начало до първото попадение, защото Ботев Враца се беше затворил. Беше трудно да пробием, но благодарение на гола на Евертон успяхме да дадем начало на един резултатен завършек на мача“, бяха първите думи на Колев, след като получи наградата си.

„Какво значи благосклонна програма? Всеки отбор има амбицията да победи. Левски доста време имапе трудности и не можеше да победи в първия кръг. Успяхме да пречупим този карък. Всяко начало е трудно, независимо срещу кого играеш, още повече, че всички отбори играят не на 100, а на 200% срещу Левски така че е доста трудно, но сега ще имаме по-сериозен съперник, обигран отбор. Още един добър тест, за да видим докъде сме стигнали, въпреки че имаме още накъде да надграждаме и върху какво да работим в отбора“, добави той.

profittips-the best football tips

„Всяко начало е трудно. Ще трябва време, докато нещата се стиковат. Г-н Генчев избра нова тактика, не може да стане от днес за утре. Г-н Пенев обича атакуващия футбол, не се защитава, затова мисля, че ще стане добър мач. Ние практикуваме директен футбол и се надяваме да се поздравим с победа“, коментира предстоящия мач с Локомотив Пловдив.

„Целите са много, за да вървиш като личност, трябва да си поставяш цели. За мен най-важното е отборът да върви. Когато отборът върви, аз ще съм добре, всички ще са добре. Най-важно е отборът да върви добре и да радваме синята публика“, отговори Колев.

„Да, допада ми тази схема на игра, защото имам още един човек до себе си и в повечето случаи играя 1 на 1 с централните защитници, а при 4-3-3 играеш срещу двамата централни защитници на гърба си. С тази схема се играе директен футбол, а не тики-така. Постоянно атакуваме, практикуваме контрапреса и това е по-приятно за атакуващите футболистите

Опитвам се с каквото мога да помогна. Горе-долу знам изискванията на г-н Генчев за тази схема, тъй като от няколко месеца познавам до болка какво изисква той от нея. Хубаво е, че в Левски има преводач, който да превежда на чужденците изискванията и нямаме проблем от тази гледна точка“, заяви нападателят относно новата схема на „сините“.

„Надявам се, това е идеята, треньорите искат и желаят това, футболистите са амбициозни, жадни за победа. Има конкуренция, на всеки пост има по двама, надявам се в дългосрочен план да надграждаме и с всеки мач да израстваме. Подготовката не бе лека, тичаше се бая, но дано берем плодовете впоследствие“, отговори Колев на въпрос дали Левски е готов физически за сезона в Първа Лига.

„Винаги съм бил близо до Левски. Имам приятели в отбора, фенове, ходил съм на мачове, така че знам за какво става въпрос. Прави ми впечатление е че сме на топ ниво чисто организационно – пресаташе, медицински щаб. От тази гледна точки – има голяма крачка напред.

„Каквото зависи от мен, ще дам всичко от себе си – да вкарвам и да радвам феновете. Ще видим впоследствие колко ще е лесно. Един нападател с моите габарити е доста зависим от съотборниците си. Аз не съм човек, който ще мине трима с бързина и повратливост. Зависим съм от подавания на колегите. Ако отборът играе добре, и аз ще съм добре.

„Джемили така тръгна и миналия сезон, после дръпна ръчната..Аз много се радвам за момчетата. Нека вкарват, за да се продават и играят в по-големи първенства“, коментира той.

Трябва ни още време да се сработим. В предни позиции трябва да взимаме по-бързо правилните решения, но това идва с мачове, с постоянство, с тактика и тренировки. Само така можеш да изчистиш играта си“, завърши Александър Колев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker