Други отбориЛевски (София)Първа лигаФутбол

Арда ще подаде жалба във ФИФА заради Левски

Оформя се интересна сага в края на и без това напрегнатия сезон в родната „efbet Лига“. Ръководството на „Арда“ обяви, че ще подаде жалба във „ФИФА“. Причината е потворната промяна на датата на баража за ЕКТ, която беше направена по желание на „сините“.

Първоначално баражът беше насрочен за 11-ти юни в 19 часа, но мачът беше изтеглен с един ден, защото от „Арда“ поискаха по-ранна дата, защото няколко от играчите им са с изтичащи на 10-ти юни договори и няма да могат да играят срещу „Левски“. Столичният гранд на свой ред се възмути, че играчите му няма да имат достатъчно време за почивка и новата дата 10-ти юни беше заменена със старата, а именно 11-ти.

profittips-the best football tips

От „БФС“ реагираха на новината като подчертаха, че датата 11-ти юни е била предвидена за бараж още през февруари месец. Според тях клубовете са имали достатъчно време, за да оформят необходимите анекси и да подсигурят участието на играчите си в баража. Сред проблемните за тима от Кърджали са един от голмайсторите им Ласана Н’Диайе, Ел Мами Тетах и Умар Сако.

Ето какво сподели изпълнителният директор на тима Ахмед Моллахасан:

„Доста неща се насъбраха… и със съдийството, ще систематизираме нещата, ще опишем всичко и ще пуснем жалба до „ФИФА“. Не може да бъдем мачкани по този начин. Разбира се, „ФИФА“ няма да реагира толкова бързо, но ние трябва да реагираме“, каза Моллахасан, като допълни, че „три дни са напълно достатъчни за въстановяване на един отбор“.

„Анекс за един ден няма как да стане. Тези взаимоотношения са професионални. Ел Мами е под наем от Аланияспрор от Турция. Вчера обявиха, че променят деня на мача и ние днес, в петък, трябва да пратим анекс до тях. Тези неща не стават за един ден“, коментира Моллахасан. 

„Мисля, че трима или четирима са с изтичащи договори. Те са възлови играчи. Един от тях е Ласана Н’Диайе, един от нашите голмайстори, той е под наем от ЦСКА Москва, Ел Мами, Умар Сако сме го взели сме под наем от ЛАСК Линц от дата до дата, до 10-и, защото обявиха края на първенството на 10-и. Сега той е под въпрос дали ще може да играе. Ще се опитваме чрез анекси и такива неща, но то не е проблем само договора, има работни визи, лични карти..“, допълни той.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker