Баскетбол

Баскетболна легенда: В тази държава нито има правила, нито някой ги спазва

Българската баскетболна легенда Петко Маринов определи като трагедия случващото се в НБЛ. Той е категоричен, че ножът вече е опрял до кокала и на практика спортът ни се нуждае от революция, за да тръгне отново напред.

„За мен е голяма мъка, защото два от тези отбори са ме създали и като играч, и като всичко – Черноморец и ЦСКА. Като треньор на националния отбор пък съм спечелил много хубави победи в Ямбол, там баскетболът е религия. Това е трагедия за баскетбола.

profittips-the best football tips

Миналата година в Бургас на финала на купата имаше 5300 човека в новата зала и поне 500 деца. Представяте ли си каква трагедия е? Аз съм бургазлия, обаждат ми се хора от Бургас, някои от тях плачат заради баскетбола. Сыщата работа е в Ямбол, в ЦСКА“, заяви пред BGbasket.com Маринов.

Той допълни, че не очаква държавата да направи нещо, за да помогне на спорта. „Коя държава? В тази държава нито правила има, нито някой ги спазва. Започвам да си мисля, че Милен Русков е много прав в книгата му „Възвишение“, като казва, че да си българин не е име на народ, а някаква болест.

Правят ни на луди. Всеки в България започна да се спасява сам. В момента има голям проблем със спонсорството. Трябва да се насочим по западен образец да няма само един спонсор, т.нар. бащица, а да бъдат поне няколко, за да може да не приключи всичко, ако някой реши да се откаже, както на малко дете, когато му омръзне играчката и я хвърли.

profittips-the best football tips

Лошото е, че печелившите фирми, които могат да бъдат спонсори, парите ги дават за друго спонсорство. С много съжаление го казвам“, отсече още легендата.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker