Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Батков-младши: Ако не беше Левски, Мъри щеше да лови риба в Хасково в момента

Тодор Батков-младши даде интервю за „Блиц“, в което коментира случващото се в Левски. Той изказа мнение за Наско Сираков и новият треньор Станислав Генчев.

Тодор, кога за последно ходи на мач на Левски?

– На мача във Франкфурт срещу Айнтрахт. Гледам по телевизията, но нямам особено желание да ходя на мачовете.

Защо?

– Типично по български – ако имаше световно първенство по делене, щяхме да сме номер 1 по дефиниция. За пореден път делението в Левски е огромно. Групички, лагери по интереси, футболът страда от това. Продължаваме да работим по старата схема – купуват се ментета от чужбина, на които им се дават едни големи пари, после за да се продадат навън и всеки по веригата да си гушне комисионна. А в същото време имаме страхотни деца в школата. Последните месеци като гледах мачове от нашето първенство, който и двубой да пусна, имаше двама-трима юноши на Левски в отборите. Как пък никой не остана да играе в Левски?

Каква е причината?

– Причината е, че Левски не се управлява безкористно. Има мениджърски интереси, интереси на спонсора, интереси на феновете… И в крайна сметка в едно такова дружество, което е с идеална цел, когато всеки дърпа чергичката към себе си, в един момент чергата се къса.

Ти беше първият, който извади наяве заплатата на Станимир Стоилов от 30 000 евро. Защо?

– Да, беше толкова, и взе 100 хиляди лева бонус за спечелената Купа на България.

Смяташ ли обаче, че тези пари са незаслужено на базата на това, че той създаде доста футболисти, които след това струват милиони?

– Никога не съм казвал, че са незаслужени. Така се е договорил, толкова пари взима, жив и здрав да е. В крайна сметка той показа, че като треньор е кадърен. Като треньор не го коментирам. Има все пак успехи и в чужбина – в Астана и в Гьозтепе. Причината да обявя тези факти тогава беше, че буквално ми стана смешно как той застана и с цялата си наглост каза „Аз дойдох да спасявам“, „Аз съм вашият спасител“. Спасителите обикновено спасяват, не идват на работа на трудов договор и да вземат дебелите пачки.

Но той донесе купа на Левски.

– Разбира се, но нека да си каже „Аз дойдох да вдигна Левски, да го направя пак силен отбор и да си взема своето“. Нормално, справедливо е, всеки работи за пари, никой не е длъжен да работи безплатно. Но да не го изкарва все едно той е голямата жертва и е направил някакъв голям жест. Защото да не забравяме, че ако не беше Левски, Мъри щеше да лови риба в Хасково в момента.

Споделяш ли възгласите на голяма част на публиката на Левски, които искат Сираков да е вън от клуба?

– Сираков в момента няма алтернатива. В крайна сметка – добър, лош, хубав, грозен, той е човек с морал и с принципи, и никога не би допуснал Левски да бъде заличен.

От вторник начело на Левски бе назначен Станислав Генчев. Мнението ти за него?

– Новият треньор е млад, талантлив и нахъсън. Винаги съм харесвал Станислав Генчев! Убеден съм, че той ще направи необходимите реформи в клуба!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker