Първа лигаСлавияФутбол

Белгийски халф с опит във Втора лига пристигна на проби в Славия

Славия проведе първа тренировка в Банско. Tази сутрин отборът замина за курортния град, където ще се подготвя за новия сезон до 6 юли. Към състава на столичани се присъедини полузащитникът Вилиам Фонку. 24-годишният белгиец ще бъде тестван в планираните 4 приятелски мача.

За последно халфът е играл във втородивизионния Черноморец Балчик. Там той остави нелоши впечатления и се превърна в ключова фигура за крайморския отбор, отбелязвайки 5 гола. В крайна сметка обаче тимът не успя да запази професионалния си статут във Втора лига и изпадна.

Фонку е висок 1,95 сантиметра и играе на поста дефанзивен полузащитник. Ако бъде одобрен от треньора Златомир Загорчич, той ще замести почти сигурно напускащия в посока Гьозтепе Исак Соле. Досегашният халф на „белите“ не замина с отбора на лагер в Банско.

profittips-the best football tips

Първата контрола на „белите“ през лятото е на 26 юни със Септември София. Три дни по-късно, тимът на Загорчич ще премери сили срещу втородивизионния Беласица. На 3 юли Славия ще се изправи срещу Локомотив Пловдив, а на 6 юли предвидена е проверка, но все още се търси съперник.

Снимка: Славия

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker