ЦСКА-София

Бивш халф на Славия: Томислав Стипич може да стане шампион с ЦСКА и да детронира Лудогорец

Бившият футболист на Славия Кемело Нгуена говори пред „Дарик радио“, където сподели за впечатленията си от новия треньор на ЦСКА – Томислав Стипич.  Френският халф, който записа 39 мача и 5 гола за Славия в периода 2021-2023 година, работи с наставника на „червените“ в латвийския Рига, където играе и в момента.

„За мен Томислав Стипич е много добър треньор. Той има добра стратегия за игра и за изграждане на отбора. Той прави много добри тренировки, за да подготви играчите си по най-добрия начин. Томислав Стипич е много добър човек. Когато той иска да говори с някого в отбора, отива и го прави. Не се страхува от нищо“, заяви Кемело Нгуена.

„Томислав Стипич не се страхува да взима важните решения, които иска. Той не се интересува от мнението на хората и прави нещата според своите разбирания“, каза той.

„Томислав Стипич изповядва стил на игра с дълги топка, той обича неговият тим да владее топката и да атакува много. Той иска, като се овладее топката да има много дрибъл. Стипич обича да спечели своите мачове, а неговият тим да отбелязва много голове и на свой ред да не допуска. Той просто не иска да губи своите мачове, дори да се приятелски мачове“, сподели впечатленията си френският полузащитник.

„Стипич е страхотен лидер. Когато го видиш, просто разбираш, че има лидерски качества. Вярвам, че ще се представи добре като треньор на ЦСКА, като той има нужните качества да изгради отбора наново. Той ще се справи в този отбор и ще има добри резултати с ЦСКА. Вярвам, че Томислав Стипич е добър треньор за ЦСКА“, сподели Кемело Нгуена.

„Да, аз играх в Славия, познавам първенството и мисля, че Томислав Стипич ще има добри резултати в ЦСКА през следващата година. Смятам, че той може да спечели титлата с ЦСКА и да детронира Лудогорец, но има голяма разликата между футбола в България и този в Латвия. Мисля, че в България отборите, като Лудогорец, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Левски са по-добри от тези в Латвия. Футболът в България е много по-конкурентоспособен отколкото в Латвия. Ще бъде много добре, ако Стипич спечели титлата с ЦСКА още в първия си сезон“, заяви още той.

„За мен Стипич може да печели трофеи с ЦСКА в България, защото той наистина е много добър треньор. Той просто иска да печели всеки мач и мисля, че е възможно да спечели титла и Купата на България“, допълни Камело Нгуена.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker