Левски (София)Първа лигаФутболЦСКА-София

Бивш шеф на Левски за екцесиите на дербито: Този мач не трябваше да започва!

Бившият изпълнителен директор на Левски и Локомотив (Пловдив) Павел Колев коментира ексцесиите по трибуните по време на вчерашното дерби между „сините“ и ЦСКА. Той заяви, че никъде в Европа, при тези условия, мачът нямаше да започне.

„Проблемът с охраната не е нов, датира от 20 години. Скоро не виждам и желание да бъде решен. Докато няма стабилност в държавата, много трудно може да бъде решен. Много, много отдавна полицията отказва да влезе на стадиона. Стюардите, които пазят агитките, са част от частни охранителни фирми.

profittips-the best football tips

Доста сериозен проблем е, че мачът започна – и не само, че започна, но се и доигра. Тази седмица съм делегат на двубой от Лига на конференциите и там този мач нямаше как да започне. По ред причини – една от тях е, че нямаше никакви пътеходи. Пътеките трябва да бъдат свободни, за да има свободно движение на хора.

Нещата са прости – трябва да има на стадиона турникети на входовете, да се следи колко души влизат и от кой всички входове. Полицията трябва да има достъп до този софтуер. Седалките и редовете трябва да бъдат номерирани. И на трето място – трябва да се продават билети срещу документ за самоличност.

И влизането на стадиона да става с такъв документ. Камери за наблюдение, които по възможност да работят. И закони, които да налагат персонални наказания на извършителите на подобни деяния“, сподели Колев пред „бТВ“.

profittips-the best football tips

Снимка: Startphoto.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker