СлавияТОПФутболЦСКА-София
ЕКСКЛУЗИВНО

Бомба! ЦСКА на косъм от служебна победа срещу Славия заради нередовен играч

Тимът на Славия може да бъде наказан със служебна загуба във вече изиграния двубой с ЦСКА, завършил 1:1. Причината е, че футболистът, от който започна головата атака, всъщност е нямал право да играе в този мач, съобщава вестник „24 часа“.

Сибири Кейта е получил наказание за 4 мача в предишния си тим. Макар наказанието да е получено в белгийското първенство, УЕФА и ФИФА приеха практика, при която при трансфер наказанията се изтърпяват в новата държава, в която играе играчът. Наказанията се отбелязват в системата и при картотекиране новият клуб научава за тях.

profittips-the best football tips

Мярката целеше да спре лошата практика при трансфери играчи да си спестяват сериозни санкции, получени по-рано. Това е първия подобен случай откакто функционират новите правила.

Макар от Славия да се оправдават, че са научили за санкцията ден след мача с ЦСКА, по правилник трябва да загубят служебно с 0:3 двубоя с ЦСКА, където Сибири Кейта не само влезе като резерва, но именно от него тръгна атаката, довела до гола за Славия. Също така играчът трябва да получи ново наказание, този път от Дисциплинарната комисия на БФС.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker