Първа лигаФутбол

Борбалан: Доволни сме от представянето на нашите рефери, отдадеността им е голяма

Председателят на Съдийската комисия към БФС Давид Борбалан даде пресконференция, на която говори за предстоящия сезон 2024/2025 в българския футбол. 

„Доволни сме от представянето на нашите рефери през миналия шампионат. Има какво да се подобряваме, работим по това. От моя опит в Испания много добре знам, че свеждането на грешките до 0% е невъзможно, ние се стремим  да понижим грешките и колкото по-малък е процентът, толкова по-добре за нас“, заяви Борбалан.

Отдадеността на нашите съдии е много голяма. Те мислят предимно за съдийството и по този начин смятам, че ще постигнем по-добри резултати и ще задоволим футболната общност“, добави той.

„Удовлетворен съм и благодаря на клубовете за усилията, че ще имаме по две камери на линията, не е технология за голлинията, няма да сигнализира на съдиите, но ще имаме по-добра гледна точка. Тези камери ще помагат и при дузпи, както и засади. По-малко ще са случаите, в които линиите не могат да пуснати. Имали сме случаи, в които единият играч крие другия и не можем да пуснем линии. Сега ще бъде по-лесно“, сподели Давид Борбалан.

profittips-the best football tips

„От новото първенство ще започнем в началото на всеки месец да качваме обучителни видеа в сайта на БФС, ще има клипове от нашия шампионат и обяснение от Съдийската комисия, приемаме го позитивно“, заяви шефът на съдиите.

„Нещо, което виждаме на Европейското първенство и искаме да го въведем, ще има по-специално отношение към капитаните и в много противоречиви ситуации да получат възпитан отговор от съдията, а той да се грижи неговите съотборници да не обграждат рефера.

Съдийската комисия винаги е в готовност за безплатни лекции по правилата на играта, новостите и противоречиви ситуации, които са се случвали. Евроучастниците ни вече го направиха. Обучението винаги е под един час, но носи големи ползи. Професионалистите трябва да знаят новите промени“, допълни Давид Борбалан.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker