Левски (София)ТОП

Боримиров обнадежден след срещата: Държавата ще има 50% самоучастие!

Изпълнителният директор на Левски – Даниел Боримиров, изрази надежда след срещата с министрите на финансите и на младежта и спорта, че Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти ще помогне на клуба.

„Хубаво е, че хората в държавата се опитват да поставят началото на нещо ново. Надявам се това да продължи и държавата да помага за спорта. Виждате спортът в България на какво ниво е – без държавно финансиране, няма как.

profittips-the best football tips

Надявам се тази програма да помогне на Левски. Министрите бяха откровени и казаха, че за всеки един проект, който ще финансира клубът, държавата ще има 50% самоучастие“, заяви Боримиров пред „Спортал“

На срещата министърът на финансите Асен Василев разкри, че е изготвен план за финансиране на спортната инфраструктура в България. Ако даден клуб вложи Х лева в инфраструктура, то държавата също ще се включи в проекта с Х лева. След края на срещата Василев разясни, че има едно много важно условие – инициативата ще важи само за нови, а не за вече стартирали проекти.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker