Национали

Борисов посочи виновника за протеста и отсече: Основен закон и в спорта е да не риташ паднал човек

Бойко Борисов сподели своите впечатления за безредиците по време на протеста срещу ръководството на БФС миналата седмица. Той е категоричен, че БФС имат основната вина за случилото се.

„Основната вина е на БФС, една седмица разигравали хората – София, Пловдив, Кърджали, пак София и в един момент полицията нямала нито времето, нито плановете да се подготви за едно такова предварително знаещо се как ще завърши събитие“, заяви Борисов.

profittips-the best football tips

„Винаги съм бил „за“ истината и след като в обществото има няколко мнения и виновни страни, най-добре е тази анкетна комисия да се създаде. Гласувах за ген. Атанасов да я оглави, нека да разгледат тези факти и обстоятелства“, коментира Бойко Борисов в парламента, относно създалата се временна комисия, която ще разглежда полицейското насилие от протестите.

„Вярна е и другата теза, че ние не сме разследващ орган и тези комисии повече са говорилни, но мисля, че обществото има нужда да разбере повече кой, защо и как разреши на агитки да провеждат мирен процес. Това не може да бъде“, коментира Борисов.

„Полицаите трябва да разберат веднъж завинаги, защото надали имат началник, който им казва да се държат по този начин, затова те са със специална подготовка, за да прилагат допустима сила при задържане на лица, и паднал човек не се рита. Това е основен закон дори и в спорта“, заяви Бойко Борисов.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker