Първа лигаТОПФутбол

Ботев го направи! „Жълто-черните“ отстраниха Марибор след драматичен мач в Словения

Отборът на Ботев Пловдив успя да отстрани драматично словенския гранд Марибор след равенство 2:2 в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. „Канарчетата“ спечелиха с 2:1 първия двубой на стадион „Христо Ботев“ и така с общ резултат 4:3 продължава напред в турнира.

На негостоприемния “Лютски врът” домакините успяха да открият резултата след силния начален натиск, който осъществиха. Ян Репас получи пас пред наказателното поле, финтира футболист на пловдивчани и с много силен и прецизен шут матира Игонен за 1:0.

Словенците продължиха устремено да търсят второ попадение и пълен обрат в общия резултат, но не успяха да реализират създадените голови положения, а веднъж и напречната греда спаси Ботев. Двата тима се оттеглиха на почивката при минимален аванс за домакините.

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез направи смяна на полувремето, която преобърна развоя на двубоя. Кристиян Нвачукву замени младежкия национал Никола Илиев, който получи шанс и титулярно място след победното попадение в Пловдив.

profittips-the best football tips

Именно Нвачукву бе в основата на пълния обрат, с който Ботев направи огромна крачка към отстраняване на съперника. Полувремето започна по мечтан начин за тима на Керкез, а появилият се футболист изравни резултата, след като получи пас от Антонио Перера и матира вратаря на Марибор с техничен удар.

След час игра Нвачукву центрира в наказателното поле към новия нападател на Ботев Антъни Уджа, който завърши атаката по изключително класен начин за радост на голямата „жълто-черната“ агитка, която пристигна в Словения.

Марибор не се предаде и в 80-ата минута възстанови равенството. Точен за домакините бе Етиен Буе, който засече центриране на Мартин Милец. До края на срещата отборът на Анте Шимунджа опита да вкара мача в продължения. но Ботев издържа на натиска и успя да елиминира словенския тим.

Душан Керкез и компания ще срещнат гръцкия гранд Панатинайкос в следващата фаза. Първият мач е в Атина на 25 юли, а реваншът е на 1 август в Пловдив.

Ботев Пловдив: 32. Матвей Игонен, 38. Константинос Балоянис, 19. Антоан Конте, 5. Йонас Там, 17. Николай Минков, 15. Джеймс Ето’о, 20. Антонио Перера, 10. Ивелин Попов (к), 7. Самюел Акере, 21. Никола Илиев, 11. Антъни Уджа;

Старши треньор: Душан Керкез

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker