Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Ботев Пловдив и Левски се хвърлят в здраво дерби пред пълни трибуни на „Колежа“

Ботев Пловдив посреща Левски в дербито на единадесетия кръг на Първа Лига. Mачът на стадион „Христо Ботев“ ще започне в 20:00 часа и ще имате възможност да го проследите заедно с TribunaSofia.bg.

Преди кръга „сините“ са на върха в класирането с равни точки и мач повече с Лудогорец, а „канарите“ имат шест точки по-малко, заемайки четвъртата позиция.

Отборът на Станислав Генчев бе отличен през месец септември, печелейки и трите си мача, но имаше своите колебания в игрово отношение. „Сините“ ще гонят трите точки в дербито на „Колежа“, за да се оттеглят в следващата пауза за националните отбори с 100% актив.

profittips-the best football tips

В Левски единственият отсъстващ отсъстващ бразилецът Фабио Лима, който поднови тренировки със съотборниците. Под въпрос за титулярния състав е ганайският полузащитник Карлос Охене, който се превърна в ключова фигура за „сините“, но Генчев увери, че „осмицата“ ще вземе участие в мача.

„Разчитам на отборната игра, отборния начин на защитаване, като оставяме малко пространства, не само на Ивелин Попов, но и на всички офанзивни играчи. Ивелин Попов ги захранва, но скоростта, която има Ботев в атака, не трябва да се подценява. Ако играем както срещу Арда, мисля, че ще победим, и то без проблем. Темпото беше много добро, ситуациите бяха достатчно на брой. Трябва да изчистим грешките в защита, които допуснахме, бяха малко, но една от тях беше фатална.

„Със сигурност обстановката предразполага футболистите, когато мачът е на хубав стадион, на хубав терен пред пълни терени това предразполага да се раздават повече, темпото да е високо. Очаквам утре темпото на игра да е доста високо и да е над средното за България, което за нас е плюс“, сподели Генчев на традиционната пресконференция преди мач на „сините“.

Ботев се представя на добро ниво от началото на сезона. „Жълто-черните“ също имаха своите колебания и слаби мачове, но постигнаха победи с по 1:0 и пет сухи мрежи, с което се затвърдиха в челните позиции на временното подреждане. За тима на Душан Керкез липсващите са Антъни Уджа, Самуел Акере и Андрей Йорданов, които лекуват контузии, а Георги Николов замина за Барселона за нови прегледи, като се очаква да се завърне чак след нова година. Йонас Там се завръща в групата след наказание.

„Няма значение дали бием с 5:0 или 1:0, важни са трите точки. Предстои голям мач с Левски. Феновете са нашият 12-ти играч и ще дадем всичко от себе си за тях. Левски има силен отбор със силна атака, трябва да бъдем концентрирани през всичките 90 минути. Ще бъде трудно. Моят колега е направил добър отбор“, каза Душан Керкез след последната победа като гост на ЦСКА 1948 в неделя, отличавайки Александър Колев и Мустафа Сангаре като здрави нападатели.

Очаква се стадион „Христо Ботев“ да бъде изпълнен от фенове на двата отбора. Със сигурност „сините“ ще заемат целия капацитет на гостуващия сектор, но и запалянковците на Ботев очакват дербито с нетърпение. Предстои да разберем в събота вечер кой ще си тръгне по-щастлив и удовлетворен от модерното съоръжение в града под тепетата. Време е за класическо дерби между отборите на Ботев Пловдив и Левски.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker