НационалиФутбол

БФС дава последен шанс на Кръстаич

Селекционерът на националния отбор по футбол Младен Кръстаич е получил ултиматум от шефовете в БФС. Те са гласували вот на доверие на сърбина, но само до края на европейските квалификации. Така че съдбата на наставника ще се реши в оставащите три мача в групата ни – срещу Литва, Унгария и Сърбия. Ако „лъвовете“ покажат добра игра и постигнат положителни резултати, то Кръстаич ще изпълни договора си, който е до лятото на 2024 г. В противен случай обаче ще се стигне до негово уволнение.

От БФС са се решили на тази мярка, независимо от солидната сума, която може да се наложи да платят на Кръстаич. Президентът на централата Борислав Михайлов е привикал Младен Кръстаич на спешна среща в базата в Бояна. Повод за разговора, между двамата, е било именно слабото представяне и договора на сърбина. При високата му заплата, ако БФС го освободи сега ще трябва да плати над четвърт милион евро неустойка. Очакванията са все пак след края на квалификациите двете страни да се разберат за много по-малка сума и да се разделят. Евентуално нов селекционер ще има в края на тази година или началото на следващата. При нови лоши резултати, сърбинът почти сигурно ще трябва да си стегне багажа, за да се даде шанс на ново лице да поеме отбора с надеждата да вдигне настроението за предстоящите световни квалификации, както и за двубоите от Лигата на нациите.

profittips-the best football tips

В настоящите квалификации България все още няма победа – две равенства и две загуби. През последните няколко цикъла това дори не е най-лошият ни старт. В миналите евроквалификации „лъвовете“ чакаха цели седем двубоя преди да запишат успех в последния си мач срещу Чехия. Тогава нашите направиха две равенства с Черна гора и равенство с Косово. Те загубиха на два пъти от Англия и по веднъж от Чехия и Косово. Срещу „островитяните“ бе и прословутото 0:6 на „Васил Левски“, последвано и от наказание за расизъм.

Цели четири мача нямахме победа и в на старта в световните квалификации за Мондиала в Катар. Едва в петия – срещу Литва на 5 септември 2021 г. записахме победа с 2:1.

„Мач Телеграф“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker