Първа лигаТОПФутбол

БФС заплаши с отнемане на лиценз три клуба от Първа Лига!

Българският футболен съюз отправи предупреждение към три от общо осемте отбора, домакинствали мач в първия кръг на новия ни шампионат. Причината е състоянието на терените, на част от които възможността да се играе нормален футбол бе твърде сложна задача. Става въпрос за стадионите „Георги Бенковски“ в Пазарджик, „Христо Ботев“ във Враца и Спортен комплекс „Никола Щерев – Старика“ в пловдивския квартал Коматево, където играят съответно Хебър, Ботев Враца и Крумовград.  

Трите отбора могат да загубят лиценза на домакинските си съоръжения, в случай че видимо не подобрят състоянието на тревната настилка до следващия шампионатен мач. който ще се играе в III кръг на Първа Лига – (2-5 август).

TribunaSofia.bg публикува съобщението на БФС:

„Българският футболен съюз отправи предупреждение към ФК Хебър, ФК Крумовград и ФК Ботев Враца във връзка със състоянието на тревните настилки на стадионите, на които отборите домакинстват.

След изиграването на срещите от първия кръг на ППЛ, Спортно-техническата комисия към БФС сезира Лицензионната комисия, която свика извънредно заседание днес, 24.07.2024.

На проведената среща се обсъди състоянието на тревните настилки и в тази връзка се взе решение, че терените на стадионите на ФК Ботев, Враца (ст. „Христо Ботев“), ФК Хебър (ст. „Георги Бенковски“) и ФК Крумовград (ст. „Коматево“) не предоставят необходимите условия за нормалното провеждане на футболни срещи.

profittips-the best football tips

На трите клуба бяха изпратени официални писма, постановяващи нуждата от спешни мерки за подобряване на тревното покритие.

След извършване на подобренията следва да се уведомят горепосочените комисии, а в случай на невъзможност да се вземат необходимите мерки до датата на следващия домакински мач, то следва да се осигурят алтернативни стадиони за провеждане на футболни срещи от ППЛ.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker