Първа лига

БФС и ПФЛ решиха за формата на Първа лига

Намеренията на БФС и ПФЛ са да запазят формата на провеждане на Първа лига и през следващия сезон 2024/2025.

Втората група – седмо- десето място, ще играят по два пъти – общо 36 кръга, а тази за 11-16-а позиция също ще е с 5 допълнителни кръга – общо 35 мача накрая.

Тази формула бе въведена по време на пандемията, за да се ограничат мачовете, но оттогава изминават почти 4 години, а форматът продължава да се налага.

За в бъдеще централата и ПФЛ ще обмислят намаляване на броя на отборите на 12 или 14. Това обаче ще се случи евентуално за сезон 2025/26. Както е известно, на 15 март предстои избор на нов президент на БФС, което може да се окаже от значение за въпросната по-следваща кампания.

profittips-the best football tips

Според мнозина най-добрият вариант би бил с 12 тима – първа и втора шестица, в която да се играе по два пъти. Това в крайна сметка ще означава 32 кръга – 22 редовен дял и 10 плейофи. Редуцирането ще е вследствие на сериозните финансови проблеми, които в последно време изпитват клубовете.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker