Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

БФС отговори на Левски: Смятаме за недопустимо тълкуването в удобна посока на решенията на ДК

Българския футболен клуб излезе с официална позиция, след като президентът на Българската професионална футболна лига – Атанас Караиванов и Левски, изказаха възмущението си от глобите за „сините“ и ЦСКА след дербито между двата отбора.

Ето както написаха от БФС без редакторска намеса:

„Българският футболен съюз изказва своето крайно разочарование от изказаните публично позиции от страна на президента на ПФЛ Атанас Караиванов и ръководството на ПФК „Левски“ във връзка с наложените от Дисциплинарната комисия санкции след срещата между отборите на „Левски“ и „ЦСКА-София“ на Националния стадион „Васил Левски“, провела се на 19 октомври.

profittips-the best football tips

Българският футболен съюз подчертава дебело, че налаганите глоби не са с цел „наказание“ на даден клуб, а с оглед спазването на нормативните документи, приети от Изпълнителния комитет на централата.

Със същите правила и законови наредби са запознати всички клубове в Първа лига преди старта на спортно-състезателен сезон 2024/25 и те се прилагат еднакво за всеки един от тях.

С оглед на това смятаме за недопустимо тълкуването в удобна посока на решенията на Дисциплинарна комисия и насаждането на мнения в обществото, които не отговарят на реалностите.

Подчертаваме още веднъж, че всяко решение на ДК към БФС се основава единствено и само на приетите нормативни документи“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker