Национали

България надигра Косово, но взе само точка от визитата си

Младежкият национален отбор на България завърши наравно 2:2 срещу връстниците си от Косово в двубой от квалификациите за Евро 2025. „Лъвчетата” на два пъти повеждаха в резултата, но домакините съумяваха да се върнат в мача.

България бе по-дейният тим на терена и създаде повече положения, но в крайна си тръгва само с точка от визитата си в балканската страна. Мартин Сораков даде ранен аванс на нашия отбор, след като отбеляза изключително красив гол от границата на наказателното поле. В 34-ата нападателят Ардит Тахири изравни за Косово. Секунди преди края на първото полувреме Кристиян Стоянов с невероятен пас изведе Марин Петков, който върна преднината на нашите национали. Тахири в средата на второто полувреме оформи крайния резултат.

profittips-the best football tips

След втория изравнителен гол на домакините, България създаде още няколко ситуации за гол, които не успя да реализира. Най-чистото положение за попадение дойде в заключителните минути на срещата, когато влезлият като смяна Роберто Райчев бе изведен на стрелкова позиция, но нападателят не успя да носочи удара си в рамката на вратата.

За двата отбора това е второ поредно равенство, след като мачът в София завърши при резултат 1:1. На младежкия ни национален отбор предстои домакинство във вторник, когато приема отбора на Естония.

С тази точка България се отдалечава от желаното второ място в нашата група „D“. Родният тим е с 6 точки на третата позиция, а втори е Германия със същия актив, но с цели 3 мача по-малко. Първи е Полша с 9 пункта и изиграни едва 3 мача.

България: 12. Дамян Христов, 2. Мартин Стойчев, 18. Атанас Чернев, 4. Християн Петров, 13. Симеон Василев, 6. Емил Ценов, 20. Кристиян Стоянов, 17. Мартин Сораков, 21. Марин Петков, 10. Никола Илиев, 9. Георги Николов

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Треньор: Александър Димитров

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker