НационалиТОПФутбол

България не се предава! Младите „лъвове“ подчиниха Полша като гост и мечтаят за Европейско първенство

България успя да победи с 1:0 Полша като гост в квалификация за Европейското първенствто, което ще се проведе догодина. С този изключително престижен резултат, отборът запазва шансове за класиране на големия форум. На 60-хилядния стадион бижу „Шльонск“ в Хожув Марин Петков изведе напред младите „лъвове“ в 56-ата минута със силен и прецизен удар от далечна дистанция, с което донесе ценни три точки в актива на тима.

България започна уверено срещата и през първото полувреме беше по-добрият отбор на терена. Гостите, водени от националния селекционер Александър Димитров създадоха няколко опасни ситуации, но не успяха да реализират.

Георги Николов открадна една топка от бранител на „дружина полска’, след което навлезе в наказателното поле и намери на стрелкова позиция Станислав Шопов. Той веднага шутира, но топката бе блокирана. Последва нов удар на атакуващия халф, който отново бе париран.

profittips-the best football tips

Домакините отговориха с далечен удар, който премина над напречната греда на Дамян Христов. Марин Петков създаде следващата възможност за България. Той отне кълбото в центъра на терена, след което напредна в половината на противника и подаде надясно, откъдето Георги Николов отправи диагонален удар, който бе неутрализиран от полски защитник. Топката излезе в корнер.

В 40-ата минута вратарят на „лъвовете“ се намеси добре след удар с глава на играч на Полша.

В последните секунди на полувремето Симеон Василев прехвърли защитата на домакините с пас, търсейки Георги Николов. Стражът на Полша разчете правилно ситуацията и успя да изпревари нападателя.

В 58-ата минута Марин Петков успя да изведе България напред в резултата! Той получи пас от Станислав Шопов, пое топката и с по-силния си ляв крак нанесе силен удар по земя, не оставяйки шансове на противниковия страж – 1:0 за България!

След гола България отстъпи инициативата на своя съперник, който започна да търси по-активно изравнителен гол. „Лъвовете“ се бранеха сърцато, а като изключим няколко далечни и неточни удара на „дружина полска“, опасности пред нашата врата липсваха. С борбеност и себераздаване тимът, воден от Александър Димитров, заслужено спечели срещу именития си противник и съхрани надежди за класиране на големия шампионат.

Поляците остават начело на класирането в група „D“ на квалификациите за Евро 2025 с 15 точки от 6 мача. България е на третото място към момента с 12 точки от 7 двубоя. Втори е Германия с 13 точки от 5 изиграни срещи.

Полша: 1 Тобиас, 4 Бейгер, 2 Мосор, 5 Пинжо, 23 Марчук, 18 Калужински, 16 Урбански, 13 Камински, 7 Шмит, 10 Марчвински, 9 Шимчак

Селекционер: Адам Майевски

България: 12 Христов, 15 Атанасов, 5 Йеленкович, 4 Х.Петров(К), 13 Василев, 20 Стоянов, 6 Ценов, 8 Шопов, 11 Петков, 9. Г.Николов, 17 Сораков

Селекционер: Александър Димитров

profittips-the best football tips

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker