Първа лигаФутболЦСКА 1948

Валентин Илиев разкри дали ЦСКА 1948 ще отлага още мачове

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев говори на пресконференция преди мача от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите срещу Пафос. В четвъртък двата отбора се изправят един срещу друг на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата.

Една от темите, засегнати на брифинга, бе дали клубът планира да отлага още мачове от първенството в Първа Лига. Ето как отговори Валентин Илиев на този въпрос

„Не сме коментирали да се отлагат мачове. Концентрирани сме изцяло към утрешния двубой и след него ще се насочим към следващия двубой и ще има по-голяма яснота какво ще се прави за в бъдеще“

Предводителят на ЦСКА 1948 сподели очакванията си за предстоящия мач, връщайки се назад към мачовете с черногорския Будучност, в които българският отбор излезе краен победител:

„Има надграждане. Няма как преодоляването на съперник да не носи увереност и позитивно настроение в отбора и сега е по същия начин. Ние можехме да решим интригата с Будучност още на „Васил Левски“ в първия двубой. Не се получи, но това ни даде увереност и ни помогна за менталната увереност, защото отборът подходи по най-сериозния начин и не подцени съперника“, сподели Илиев за предходния мач в турнира.

„Няма как да не са. Не сме сляпо заблудени, че сега с 1-2 мача в Европа ще са нещо уау, но всеки двубой, дали в Европа или в България, дава увереност, особено когато резултат е позитивен за тях“, отговори той за младите футболисти в отбора.

„Със сигурност сме направили необходимия анализ. Ние не разделяме съперниците си и се подготвяме еднакво за всеки един отбор. Наясно сме какво можем да очакваме от Пафос и от какво можем да се възползваме. За нас приоритет е ние какво ще правим на терена“, коментира Илиев.

profittips-the best football tips

„Не мисля, че сме имали кой знае колко повече време. Може би ден-два повече спрямо първия път. И преди, и сега, мисля, че времето е достатъчно да се подготвим тактически и ментално и да се подготвим на 100%“, .

„Статистиката е много важен компонент, не само в нашата сфера във футбола, а въобще като цяло в живота. Не съм сигурен, че тя е крайно определяща. Да, изправяме се срещу добър отбор, със сериозен бюджет и добри изпълнители. Ние се опитваме да работим, да не се фокусираме повече върху чуждите, отколкото върху своите неща. Подхождаме с цялото уважение към всеки съперник, без значение дали е в България или в Европа, но е ключово и определящо нашето ментално, физическо и тактическо поведение.

Винаги съм казвал, че до голяма степен нещата как ще се развият зависят от нас, не само от противника. Затова работим в насока да спазваме своите принципи и да ги утвърждаваме, а е чак толкова да се фокусираме върху това какво прави противникът. За да бъда още по-конкретен и точен – не казвам, че не ги анализираме и подхождаме без респект и самочувствие, но е по-важно да отстояваш и да затвърждаваш принципите си и тогава нещата в повечето случаи се получават“.

„Симеон Василев няма да играе в този двубой. Надявам се скоро да се възстанови и да бъде част от отбора, защото при нас всеки един футболист е изключително ценен за нас и ни липсва“, сподели треньорът на ЦСКА 1948.

„Вярвам и знам, че няма невъзможни неща, независимо срещу кого се изправяме. Все пак срещу нас има живи хора като нас, така че няма невъзможни неща. В крайна сметка трябва да се изиграят и двата мача. Дали ще си домакин или гост, няма абсолютно никакво значение.То е определящо и за двата отбора, със сигурност промяната няма да влияе само на нас или на тях. На база на това всеки един треньор и щаб си изготвят стратегията за мачовете“, каза още Валентин Илиев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker