Анализи и коментариЛевски (София)Първа лигаТОПФутбол

Вдъхновеният Левски на Генчев ще преследва трета поредна победа в най-трудния си мач досега

Отборът на Левски гостува на Локомотив Пловдив в мач от 3-тия кръг на Първа Лига. Двубоят на стадиона в парк „Лаута“ е с начален час 21:15 и имате възможност да го проследите заедно с TribunaSofia.bg.

„Сините“ ще преследват трета поредна победна, след като започнаха първенството по мечтан начин – два разгрома и голова разлика 10:1. Пред отбора на Станислав Генчев обаче предстои много по-сериозно предизвикателство, поне на хартия – тимът на Локо Пловдив, начело със старши треньора Любослав Пенев, който подобно на Генчев подписа с новия си клуб през лятото.

„Разузнахме добре Локомотив Пловдив. Все пак изминаха два мача, в които имахме възможност да ги наблюдаваме. Изключително организиран отбор – нещо типично за отбор на Любо Пенев. Много добра организация, непримирим дух. Запазиха си основните играчи, познават се добре. Неприятен съперник, но това е един добър тест за нас. Вярвам в способностите на моите футболисти и знам, че ще победим. “, заяви Генчев на пресконференцията преди двубоя.

Предводителят на Левски все още не е обявил групата за дербито в Пловдив. Добрата новина за „сините“ е, че там ще попадне вратаря Матей Маркович, който пропусна домакинството с Ботев Враца поради контузия в областта на врата.

От друга страна аут за „Лаута“ са Фабио Лима и Асен Митков. Бразилецът ще отсъства около две седмици, докато младежкият национал е възстановен, но няма да попадне сред избраниците на Генчев, сподели самият треньор на столичани.

profittips-the best football tips

В сряда вечер Левски обяви привличането на централен защитник – футболистът, родом от Венецуела, Кристиан Макун. Бранителят, който за последно е представлявал националния си отбор на Копа Америка, няма да играе в срещата и ще трябва да почака поне седмица за дебюта си със синия екип. Причината е, че той е пътувал близо 30 часа до София, за да подпише с клуба, а и все още не е запознат с тактически указания на треньорския щаб.

През седмицата се появи информация за капитана Вендерсон Цунами, Келиан ван дер Каап и Мустафа Сангаре, че тренират на облекчен режим, но и за тримата има много голям шанс да играят, а дори първите двама най-вероятно ще бъдат титуляри.

Съперникът на Левски – Локомотив Пловдив започна солидно кампанията с домакински успех над Арда и равенство в голямото градско дерби с Ботев Пловдив. Точката на „Колежа“ се оценява високо, тъй като „смърфовете“ на два пъти се връщаха в мача.

„Ще се отнесем спокойно, с търпение. В петък ни чака нова битка. Трябва да имаме инициативата, характера, желанието за победа, себераздаването срещу Левски. Със същият хъс трябва да играем във всеки мач“, заяви Любослав Пенев.

„Знам, че Левски е клуб с историческа значимост за България и много труден противник. Всъщност те отбелязаха 10 гола в 2 мача. Трябва да сме готови, нашите фенове ще ни тласнат напред от самото начало. Ще дадем всичко от себе си, за да ги направим щастливи“, коментира Жулиен Лами, който вкара второто изравнително попадение, с което Локомотив спечели точката в заключителните секунди срещу Ботев.

Дербито на “Лаута” между  ще бъде ръководено от Никола Попов, а на ВАР ще асистират при необходимост Иво Андреев и Георги Минев.

Ще постигне ли Левски трета поредна победа или предстои първо разочарование за Станислав Генчев и компания по релсите на Локо Пловдив и Любо Пенев? Отговорът ще разберем в петък вечер в града под пепетата!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker