НационалиПърва лигаФутбол

Венци Стефанов рече и отсече: До 4 години националите ще бъдат на голям футболен форум

Президентът на Славия Венци Стефанов говори пред журналистите от „Дарик“. Той направи интересна прогноза за бъдещето на националния ни отбор по футбол.

„Не вярвам, че нивото на българския футбол е далеч от това, което е на Евро 2024. Аз мисля, че имаме качествени момчета и ако имат повече шансове и им се даде възможност да играят, не виждам много от тези отбори да ни превъзхождат кой знае с какво. Трябва им повече хъс, рутина и ще видите, че с нищо няма да сме по-слаби от другите. Имаме много качествени деца, качествено поколение. За мен най-големият проблем е, че треньорите нямат панталони да ги издържат. Ако на младия футболист му дадеш шанс един път, два пъти и не си достатъчно доволен и след това го замразиш, ти го убиваш.

profittips-the best football tips

Аз не съм против чужденците. Аз съм за, обаче, ако вземеш едни двама, трима, четирима, но вземи качествени, които хем ще ти бъдат от полза, хем по-младите ще се учат от тях. А когато взимаш равностойни на нашите, че даже и по-слаби, пълниш отборите с такива, спираш развитието на нашите футболисти и какво се получава – нито ти получаваш това, което търсиш, нито пък младите футболисти имат своя шанс. Робуването на чуждопоклонничеството не води към нищо добро.

Илиан го познавам като футболист, като треньор виждам колко време работи. Има своя методика, свои виждания. Те се оказват правилни. Виждате, че Черно море с доста скромен бюджет и повече работа, успя да се класира втори. Пребориха грандовете Левски и ЦСКА. Значи пътят е правилен. Смятам, че и новият президент на футболния съюз и той върви по този път и приема тази философия и съм сигурен, убеден съм, че много скоро ще имаме силни футболисти, които, освен че ще играят в добри европейски отбори, ще бъдат основното ядро на българския национален отбор.

profittips-the best football tips

Боби Михайлов не е Дейвид Копърфийлд с магическа пръчка да направи така, че да промени всичко в българския футбол. Боби, според мен, направи 1, 2 грешки и те най-вече се състоят в това, че не успя да се наложи да се ограничи броя на чужденците, да се намали броят на чужденците и да се дава повече шанс на българските футболисти. За мен това е основната му грешка. Друг е въпросът, че държавата изобщо не поглежда към спорта. До 4 години България може да играе на голям форум. Сигурен съм“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker