Левски (София)ТОПФутболЦСКА-София

Вечното дерби попадна в любопитна Нидерландска рубрика

Нидерландското издание „Voetbalzone“ избра мача между ЦСКА и Левски за „Дерби на седмицата“ в рубриката си, в която представя големите мачове в по-малките първенства.

Материалът на нидерландците започва така „Скандалният мач от Първа лига между ЦСКА София и Левски София е насрочен за 7 октомври“.

profittips-the best football tips

„Хвърляне на камъни и фойерверки по противниковия щаб, треньор, ударен със снежна топка (б.р. – Стойчо Младенов), всичко се е случвало в столичното дерби между Левски и ЦСКА. Мачът трябва да се играе на Националния стадион, за да се предотврати вандализъм. Стадион „Васил Левски“ е единственият, на който могат да се съберат домакинските и гостуващите фенове, без стадионът да бъде съборен от посетители“
„ЦСКА беше обявен в несъстоятелност през 2016, след като имаше дългове от над 40 милиона евро. Основаха ЦСКА и ЦСКА 1948. Повечето фенове останаха при ЦСКА София. Основните акционери на Левски Васил Божков и Георги Попов бяха арестувани в ОАЕ през 2020 по подозрение за измами и ирганизирана престъпност. Клубната легенда Наско Сираков стана мажоритарен собственик.
Почти всяко издание на дербито има контузени от фойерверки, но привържениците пазят Националния стадион непокътнат, защото и едните, и другите го уважават. Този сезон най-накрая изглежда спокойни и около двата клуба. Обещават дерби, в което отново привържениците ще допринесат с пълна сила“, завърша „Voetbalzone“.

„Топспорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker