ВИДЕОПърва лигаСлавияТОПФутбол

ВИДЕО: Иван Минчев: Загорчич е най-добрият мотиватор в първенството

Полузащитникът на Славия Иван Минчев спечели наградата „Футболист на пети кръг“ в Първа Лига. Халфът на „белите“ изигра силен мач срещу ЦСКА, в който бе автор на единственото попадение от бялата точка, с което донесе трите точки на своя отбор.

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха и гласуваха за мен. Радвам се, че съм тук отново. Пети кръг мина перфектно за нас. Победа. През седмицата тренирахме с настроение и сме готови за следващия мач. Надявам се отново да победим“, започна Иван Минчев.

„Да, имах разговор с треньора на вратарите Радослав Станев. Той ми каза, че е време да вкарам гол и ако вкарам – да отида при него. Аз го изпълних.“, разказа халфът на „белите“ от София.

profittips-the best football tips

„След първия кръг, може би малшанс, може би слаба игра – изпуснахме няколко положения и не беше най-приятната обстановка. Но Загорчич ни стегна. Той е главната причина да играем по този начин. Винаги ни мотивира след слаб мач да се вдигнем. Той е най-добрият мотиватор в първенството“, заяви Минчев.

„Може би, в България всички казват, че като побеждаваш в контролите, губиш първия мач, но не мисля, че това е причината за по-колебливия старт. Изпускаме ситуации във всички мачове досега. Създаваме положения, но не ги реализираме“, коментира той.

„Най-вече Кристиян Стоянов и Чунг Нгуен До се допитват до мен, тъй като играем на една позиция. Най-много контактуваме с тях. Опитвам се и аз да им помагам. Трудолюбиви момчета са, имат много талант, трябва им още малко работа“, сподели опитният футболист за младите си съотборници.

Иван Минчев бе попитан и за краткия си престой в ЦСКА:

„Когато аз пристигнах в ЦСКА, ситуацията бе много странна, имаше 10 човека от Литекс, 10 човека от ЦСКА и три нови попълнения. Лазар Марин, аз и Дюлгеров. Бяхме между чука и наковалнята. Треньорът Христо Янев използваше момчета, с които беше спечелил Купата.

Другите натискаха за момчетата, които са били в Ловеч. Изиграх 20 минути срещу Нефтохимик за шест мача, което доведе до разговори с ръководството – каква е моята роля и дали ще ме използват редовно. Нямах отговор и предпочетох да отида под наем в Славия“, разказа българският халф.

„На такава възраст съм, че ако ме повикат, ще съм радостен, но не мисля, че в момента имам място в националния отбор“, отговори Минчев.

„За мен е важно да играя във всички мачове, когато се представям добре. Нямам претенции. Винаги гледам да изпълнявам указанията на треньора и да се вложа максимално, за да спечели отборът.

Загорчич винаги има една единствена цел – да излизаме за победа във всеки мач. Няма значение срещу кого играем. Ако всички дават на 100% от себе си, няма отбор, който да може да ни победи.

За цели не е говорено, но ние си поставяме лични цели с момчетата от отбора – да сме в горната половина на класирането.

profittips-the best football tips

„Моята цел е да помагам на младите момчета да се развиват, да станат добри футболисти и да помагат в националния отбор, да излязат в чужбина, да изкарат добри пари и да си оправят живота“ отговори Иван Минчев на въпрос каква е личната му цел с екипа на Славия.

„ЦСКА 1948 изигра здрав мач срещу Локо София, Надявам се ние да ги победим. Ние ще играем за победа и се надявам да излезем победители, както в последния мач в Бистрица. Теренът е хубав – един от малкото, които стават за добър футбол в България“, каза той относно предстоящия мач на Славия.

„Нарушава се игровия ритъм. Не е приятно да се отложи мач в последния момент. Не можеш да намериш противник за контрола“, коментира Иван Минчев актуалната тема с отлагането на мачове.

TribunaSofia.bg споделя видео от пресконференцията на Иван Минчев:

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker