Локомотив (София)Първа лигаФутбол

ВИДЕО: Красимир Балъков: В Локомотив има доста неизвестни за решение, успях да обединя българи и чужденци

Треньорът на Локомотив София Красимир Балъков говори след победата на „червено-черните“ над Пирин в среща от последния кръг на Първа лига. По този начин легендарният български футболист успя да запише пет поредни мача без загуба, начело на столичните „железничари“, с което постигна и целта пред клуба – място в елита и през следващия сезон.

“Ключът бе може би предпоследният мач, който малко или много успокои отбора. Първото полувреме не ми хареса играта и затова се опитахме второто полувреме да променим схемата на игра и да променим агресията. Предварително не можеш да знаеш по какъв начин ще се развият събитията. Исках да го оставя (Локомотив София) в Първа Лига по какъвто и да е начин. Получи се по най-добрия начин. Пет мача без загуба. За моя радост футболистите успяха да се организират, да разберат какво искаме от тях и се представиха по най-добрия начин”, заяви Балъков.

“Свършихме толкова важната работа да оставим Локомотив в Първа Лига. Знаете, че има доста неизвестни, които трябва хората, които се занимават с Локомотив, да решат за кратко време. Ще трябва малко време самите ръководители да са наясно какво става и как ще продължи следващия сезон Локомотив и сигурно ще се водят разговори. Ще видим”, сподели предводителят на Локомотив София.

„Има друга страна, която трябва да каже дали е доволна от мен и треньорския щаб. Аз си обичам работата и от първия момент, в който влязох в Локомотив го приех като една голяма любов. Отбор с голяма традиция, който трябва да остане в Първа Лига и за мен е най-важно, че постигнахме тази цел. След постигането на целта и сезона ще водим разговори и ще видим. Ще ви информираме, когато му дойде времето“, добави Красимир Балъков.

„Никак не ми е комфортно, че отборът, който сме победили изпада. Пирин е един традиционен, симпатичен отбор. За съжаление изпадна след днешната загуба. Пожелавам им да се организират и догодина да се завърнат в Първа лига. За мен няма друг вариант, освен феърплей. Можем да загубим, но трябва да играем феърплей. Един път в България трябва да се научи, че в спорта има загуби, има и победи и не е толкова трагично да загубиш. Ако загубиш, значи си играл по-слабо. не си бил постоянен и не заслужаваш да останеш в Първа лига“, коментира наставникът на столичния Локомотив

„В Локомотив има доста неизвестни за решение. Ще бъдат дискутирани в следващите дни и седмици. Моето оставане в Локомотив е на последно място. Има разговори със състезатели, има разговори със спонсори. Има доста работа, която трябва да се свърши от ръководството на Локомотив. Спокойно, без напрежение ще изчакам моя ред и когато дойде време, ще ви информираме!“, сподели Балъков.

„Благодаря за огромното доверие на Иван Василев и всички ръководители. Оставиха ме да работя пет мача, без да задават много въпроси, без да се бъркат в работата ми. Сами знаете, че в българското първенство това не винаги се случва. Треньорската професия затова е толкова важна, защото може да се окаже решаваща за един отбор дали ще остане или не. Аз съм много доволен от времето, което прекарах в Локомотив и нямам нищо напротив да продължа да работя“, заяви той.

„За съжаление, в петте мача не дадох много шансове на младите футболисти, защото опитът е много важен в тези битки. Някои влязоха в мачовете. Един от тях е Вальо Николов. Изключително талантлив млад футболист, който беше дълго време контузен. В него има огромно желание и амбиция, което му спечели игрово време, а той се отплати с един изключително важен гол. Бъдещето му е в негови ръце. Аз като негов треньор мога да му помагам като давам наставления“, похвали голмайстора в днешния мач.

Вижте, не за първи път играя за оставане в България, в чужбина. Имам опит в тези битки и ми беше ясно от първия ден, че трябва да обединя колектива, между чужденци и българи. Мога да кажа, че рядко съм успявал, както успях в Локомотив, да няма разлика между българи и чужденци. Всички да бъдат с една мисъл, една идея, едно виждане, една амбиция да дадат всичко от себе си и да останат в Първа лига“, завърши Красимир Балъков.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker