ТОПЦСКА-София

ВИДЕО: Няма начин стадион „Българска армия“ да не бъде построен! Стана ясен капацитетът на новото съоръжение

Стадион „Българска армия“ със сигурност ще бъде построен. Това заяви категорично членът на Управителния съвет на „Спортни имоти Българска армия“ Даниел Димов. Главният архитект Александър Хаджиев изрази увереността си, че стадионът на ЦСКА ще се превърне във впечатляващо съоръжение и не само за футболни събития.

„Аз ще бъда кратък. Ще отбележа, че сме изключително горди, че само година след обявяването на проекта, дейностите са факт и напредват с бързи темпове. Това, което виждаме, този стадион, ще се превърне в едно впечатляващо съоръжение“, сподели Димов.

profittips-the best football tips

 „По-скоро до 2 месеца ще сме готови. Като има строител, ще разберете веднага. Ясно е кога ще се строи, имаме готов проект, работим по избора на изпълнители. Такъв стадион не е строен в последните 40 години в България, Трябва да изберем строител. Няма вариант да не се построи стадионът, процесът е необратим.

Това е дълъг процес, има много елементи. Обсъждат се всякакви детайли. Демонтажът е малко над милион лева, евтино е. Наскоро две мижави сгради бяха демонтирани за 3 милиона“, разкри Димов.

Основните неща са съгласувани. Някой път има тропане по масата, спорове, но важно е, че нещата се случват. Много страни има намесени. Капацитетът е болезнена тема за всички, но се съобразяваме с дадености. Няма как да е 40 000, трябва да се мисли и за поддръжката. По-лесно е да го построиш, отколкото да го поддържаш. От 16 до 18 хиляди ще е капацитетът. Това няма да е само стадион, а event център. Дава възможности, каквито спортно съоръжение в България, не дава.“

Вижте кадри от началото на събарянето на козирката на сектор „А“:

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker