ФутболЦСКА-София

Владо Манчев: Няма смисъл от паника или гняв

Легендата на ЦСКА Владимир Манчев също изказа мнението си за случващото се на стадион „Българска армия“. Пред „Тема Спорт“ той демонстрира оптимизма си за излизането от създалата се ситуация.

Владо, ЦСКА тръгна много лошо в шампионата. След 7 кръга, като армейците имат и един отложен мач, може ли да се каже, че сезонът е провален, или все още има надежда?

– Не, в никакъв случай. Много рано е да се вадят подобни заключения, макар че наистина ЦСКА тръгна колебливо и не по начин, по който им се иска на всички, които обичат този отбор. Хубавото е, че и другите отбори губят точки. Сега е добре, че идва пауза за националните отбори, в която ще има време да се обърне внимание на физическата подготовка, треньорът да поработи и да внесе нужните корекции. Реално ще можем да говорим по-конкретно и да си вадим по-сериозни изводи именно след тази пауза, но със сигурност трябва да има промяна в поведението и представянето на отбора.

profittips-the best football tips

Две победи в осем официални мача от началото на сезона, а все още има позитивно настроени фенове. Променя ли се съзнанието и мисленето на хората?

– Да се гледа с позитивизъм винаги е от огромно значение и е важно да бъде така, когато става въпрос за ЦСКА. Това е голям клуб именно защото е успявал да преодолее тежки моменти. В такива моменти и в начина как се реагира на тях си проличава класата. Няма смисъл да се навеждат главите, да се изпада в паника или отчаяние, да се поддаваме на гняв…

Срещу Черно море армейците имаха 10 минути, в които създадоха няколко положения, но генерално доволен ли си от представянето и може ли да се каже, че липсата на шанс попречи да бъдат спечелени трите точки?

– Този мач както и да бе завършил, нямаше да е лишено от логика и всеки резултат щеше да е справедлив, защото и двата отбора създадоха достатъчно на брой голови ситуации, които можеха да предопределят крайния изход. Да, може би по-чистите не бяха превърнати в голове, а влязоха тези, при които не миришеше толкова на попадение. Резултатът не може да се приема като провал за ЦСКА, защото Черно море е един от най-силно представящите се отбори в България. Моряците са във възход и разполагат с много добре комплектован състав. Проблемът е, че поведението на червените не отговаряше на името и амбициите. Именно в тази насока трябва да видим промяна, както и в това, че отборът подходи доста предпазливо и прибрано, което на мен не ми хареса и не приляга на ЦСКА.

В момента има три основни тези за слабия старт – слаба селекция, грешки на Саша Илич, Ел Маестро не е човекът за ЦСКА. Къде е твоята истина за случващото се?

– Може да се разсъждава и по трите теми. Относно селекцията аз не мога да я нарека слаба, защото бяха привлечени реномирани играчи с добри визитки. По-скоро проблемът е в това, което показват те, и формата, в която се намират. Смятам, че Кордоба е добро попадение и единствено той оправдава доверието към този момент. Фаетон, който получава достатъчно игрови минути, все още е загадка, а другите са с епизодични появи, което е крайно недостатъчно. Относно Саша Илич там можем да говорим за сгрешен подход към подготовката, тъй като времето за нея, както и почивката бяха крайно недостатъчни. Не съм сигурен, че това бе преценено добре, както и фактът, че реално голяма част от играчите отсъстваха по време на подготовката. С просто око се вижда, че кондиционно играчите имат проблем и не са свежи. Относно Ел Маестро – той трябва да получи време, за да видим какво ще направи.

При подобни резултати обаче български треньор нямаше да получи време. Защо?

– Отговорът е валиден не само за българските треньори, а като цяло, но смятам, че ние не се уважаваме достатъчно.

Къде е големият проблем на играчите на ЦСКА – психологически, физически, тактически?

– Отговорът се крие и в трите елемента. Не виждам хъс, настроение и желание за игра и победа. Играчите ми изглеждат апатични, сковани, потиснати. За физическото състояние вече говорихме, но нека си припомним, че в предишни сезони отборът дори да се представяше по-колебливо през първото полувреме, то смачкваше противника през второто и побеждаваше. Това сега не го виждаме. Тактически също има върху какво да се работи. Най-вече от гледна точка на представянето в атака. Не ми харесва, че армейците изобщо нямат изграден, разпознаваем стил.

Лентата на ЦСКА е нещо свещено, но в последно време тя се предава като щафета. Одобряваш ли подобно препредаване и смяна на този, който ще я носи?

– Не, категорично не одобрявам тези действия, които объркват и съблекалнята. Нека най-накрая да решат кой ще е капитан и да се приключи с тази въртележка.

Предстои гостуване на Берое. Старозагорци изиграха някои добри като резултати мачове, но се сгромолясаха срещу Лудогорец. Какво очакваш от този мач?

– Това, че са загубили с подобен резултат от Лудогорец, не може и не трябва да е показателно и успокояващо. Все пак и други загубиха с пет гола разлика, а ЦСКА инкасира 3 попадения. Виждаме, че Берое от началото на сезона показва стабилни игри и особено на свой терен са доста опасни. Те се напълниха с чуждестранни играчи, което не одобрявам, но са коварен съперник. ЦСКА в последните години играе успешно в Стара Загора, но трябва да се внимава. През пролетта мачът също бе много труден и победата бе взета с голове в последните минути, а ако се чака заключителните моменти, то рискът е голям.

profittips-the best football tips

Има ли нещо положително и обнадеждаващо, което все пак можеш да отбележиш в ЦСКА?

– На този етап за съжаление няма за какво да се хвана и се надявам положителното да предстои. Ако трябва да търсим нещо позитивно, то е, че на армейците остана да се борят само на вътрешната сцена и имат време и възможност да внесат необходимите корекции.

Какво е мнението ти за старта на шампионата и кои отбори ти правят впечатление?

– Аз не съм изненадан от силния старт на Локо Пд и Черно море, тъй като разполагат с отлични треньори, които много добре съумяха да преценят и разпределят натоварванията в краткото време за подготовка. Двата отбора имат разпознаваем стил на игра и логично показаха, че през тази година надбягването няма да е само с един или два коня, а те ще участват в битката за разпределяне на призовите места. Приятната изненада идва от отбори, които миналата година бяха в битката за оцеляване, а сега натрупаха доста точки. Става въпрос за Хебър и Берое. Не такова е положението при Пирин и Етър, които ако в следващите кръгове не вземат точки, то положението им става критично.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker