Анализи и коментариЛевски (София)Първа лигаТОПФутболЦСКА-София

Време е за дерби! Левски и ЦСКА трябва да оправдаят очакванията за зрелище

Време е за дерби! В събота следобяд на 19-ти октомври Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг в мач от осмия кръг на Първа Лига. Двубоят започва в 15:45 часа и ще имате възможност да го проследите заедно с TribunaSofia.bg.

„Сини“ и „червените“ влизат в сблъсъка след загуби в последния мач за първенство и двуседмична пауза за националните отбори. Точно преди две седмици Септември шокира ЦСКА именно на този стадион, а в града под тепетата десетима от Ботев излъгаха Левски на „Колежа“. Две разочарования, които имат един единствен изход – победа в дербито над големия съперник.

Край тъчлиниите на „Васил Левски“ днес ще наблюдаваме двама млади, амбициозни и емоционални треньори, които са изпитали тръпката от този сблъсък като футболисти, но сега е време за първото им изживяване като треньори. Станислав Генчев и Александър Томаш, както техните треньорски щабове, ясно осъзнават колко жизненоважен е мачът за привържениците.

profittips-the best football tips

В дербито често не става въпрос за моментна форма. а за психика, мъжество и себераздаване и трудно можем да определим фаворит. Левски е отборът с по-добра форма и по-високо класиране. „Сините“ са преследвачи на Лудогорец и победата им е необходима и от тази гледна точка, за да не позволят на разградчани да се откъснат на върха.

След ужасяващото начало на сезона ЦСКА изостава от днешния опонент с цели 15 точки. Тимът на Томаш все още е неубедителен и търси своята идентичност при новия си предводител. „Червените“ инвестираха сериозна сума за нови футболисти, които тепърва се учат да се сработят, но това изобщо не означава, че отборът е аутсайдер.

В състава на Станислав Генчев Кристиан Макун е под въпрос, след като заради болежки в адуктура не успя да играе за националния отбор на Венецуела. Старши треньорът сподели на пресконференцията в петък, че Алекс Колев и Мустафа Сангаре повеждат атаката.

„Който иска да е победител, трябва да си вярва във възможностите. Мисля, че феновете ще оценят това усилие. Най-важно е отборът да бъде смел. И двата отбора можем да се изненадаме. ЦСКА направи солидна селекция  в началото на септември, взе качествени играчи. Предполагам че времето им е помогнало да се синхронизират. И двата отбора можем да се изненадаме, надявам се ние да изненадаме повече ЦСКА“, коментира той.

ЦСКА има повече кадрови проблеми преди днешния сблъсък. Двама от централните бранители Лиъм Купър и Браян Кордоба са контузени, като първият досега не е тренирал и вероятно ще пропусне срещата, а вторият остава под въпрос до последно, което може да бъде предпоставка за смяна на схемата от Александър Томаш.

„Абсолютно. Един мач, в който трябва да се насладим. Знаем заряда. Участвал съм като футболист. Цяла България чака този мач. Ние сме спокойни, при нас няма напрежение, чакаме мача с усмивка“, каза предводителят на „червените“.

profittips-the best football tips

По предварителни прогнози около 30 000 зрители ще дерат гърла за своя любим отбор от Националния стадион „Васил Левски“ в центъра на столицата. Главен съдия на дербито е Драгомир Драганов, а за ВАР ще отговаря Радослав Гюдженов.

„Сини“ и „червени“ влизат с мисъл за победа в дербито, но това понякога е предпоставка за повече тактика и битка и по-малко футболни достойнства. Треньорският сблъсък също изглежда обещаващо. Дали дербито ще оправдае очакванията за зрелище на запалянковците или на трибуните ще е по-интересно от терена. Предстои да разберем заедно в съботния следобяд в София.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker