ДЮШСлавияФутбол

Вуцов с червен картон, пропуска столичното дерби в събота

Левски победи Славия с 2:0 в мач на дублиращите отбори, които играят в Югозападната В група. Успехът за Левски дойде след почивката, а точни бяха Борислав Рупанов и Алекс Божилов, който е капитан на дубъла. Момчетата на Христо Арангелов записаха четвърта поредна победа в третото ниво на родния футбол.

Националът Светослав Вуцов, който наскоро се върна след травма започна титуляр за „белите“, но малко след 15-та минута бе изгонен с директен червен картон от съдията Николай Ангелов. Вратарят на Славия извърши нарушение извън наказателното поле. Така Вуцов ще е наказан и за първия отбор, който приема Локомотив София след паузата за националните отбори.

profittips-the best football tips

Както е известно, той получи тежка контузия в коляното през месец май, която наложи дори оперативно лечение. Вуцов претърпя артроскопия на колянната става и отсъстваше в края на отминалия сезон за Славия. След близо тримесечно възстановяване, в началото на август вратарят поднови тренировки, а през миналия уикенд взе участие за първи път в мач на дублиращия отбор, състезаващ се в Трета лига. Стражът изведе тима с капитанската лента и помогна за успеха с 2:0 при гостуването на Витоша в Бистрица.

Столичното дерби ще се играе в събота, 16 септември от 17:30ч. на стадион „Александър Шаламанов“, като една победа в този мач би донесла допълнително спокойствие и самочувствие на отборите, които нямат особени поводи за радост в последно време. Съперниците се намират един до друг в дъното на Първа лига, съответно на тринадесето и четиринадесето място, като „железничарите“ са събрали две точки повече. Това доведе и до треньорска смяна в „Надежда“, след като Данило Дончич замени Стойчо Стоев, а бъдещето на Бакеро в България изглежда все по-несигурно. Славия и Локо са лидери в негативната класация за най-много допуснати голове от началото на сезона. „Белите“ са инкасирали шестнадесет, а „червено-черните“ – седемнадесет.

Именно евентуалната поява на Вуцов на вратата можеше да повлияе добре на развитието на дефанзивната на най-стария столичен клуб. Очакваше се той да се завърне под рамката на вратата, за сметка на заместника му в последните месеци Николай Кръстев. Юношата на Левски се представи достойно в отсъствието на младия страж и направи силни мачове с екипа на Славия, но и допусна няколко „по-леки“ попадения от началото на сезона, което ще му коства титулярното място. Все пак за провала на играта в защита на „белите“ не може да бъде виновен само вратаря. Раздялата с най-стабилния бранител Емил Виячки, който премине в ЦСКА 1948, както и новата тактическа постройка 3-5-2, са само част от факторите за безобразно лошия старт на първенството.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker