Първа лигаСлавияТОПФутболЦСКА-София

Възродената Славия посреща лидера ЦСКА, първи рунд

Славия и ЦСКА-София ще се сблъскат в столично дерби на стадион „Александър Шаламанов“. Мачът от 19-ия кръг на Първа лига е днес с начален час 17:30, а главен арбитър на срещата е Станимир Тренчев.

Този мач е изключително интересен по няколко причини. На първо място двата отбора ще играят втори мач, който по програма ще се състои след 5 дни, във вторник. Тогава, отново на стадиона на „белите“, предстои осминафинален двубой за Купата на България.

profittips-the best football tips

И Славия, и ЦСКА изиграха предишния си мач с ден закъснение от предвиденото. Славия бе изненадата на изминалия кръг, когато надви шампиона Лудогорец в Разград. Най-впечатляващото в тази победа е, че тя бе постигната със състав от само български футболисти. Трите точки за най-стария столичен клуб на „Хювефарма арена“ се оказаха отлична новина за днешния им съперник, който се откъсна на 5 точки от „орлите“, като се има предвид и че са изиграли мач повече.

ЦСКА спечели трудно домакинството си на Етър, въпреки че над 80 минути игра с човек повече. Мачът ще се запомни с факта, че започна в събота и завърши в неделя, поради усложнената зимна, снежна обстановка. С два късни гола „Армейците“ успяха да вземат ценни три точки, с което запазиха лидерската си позиция в класирането. Нова победа днес ще ги доближи до краткосрочната им цел – да зимуват на върха. Във временното подреждане втори е Черно море с два пункта по-малко.

В мач от 4-ия кръг двата тима изиграха вълнуващ двубой на „Българска армия“, който не излъчи победител. Това бе първият домакински мач на Нестор Ел Маестро след завръщането му в ЦСКА, а на пейката на Славия все още бе испанската легенда Хосе Мари Бакеро. От тогава до днес „белите“ извървяха дълъг път, в който стигнаха до дъното, но след завръщането на Златомир Загорчич, те отново са боеспособен отбор, който може да обърка плановете на всеки тим от Първа лига.

profittips-the best football tips

Любопитен факт е, че последната победа на Славия срещу ЦСКА за първенството е преди точно пет години, декември 2018г., когато край тъчлинията отново са Загорчич и Ел Маестро, които карат своя първи престой в клубовете си.

ЦСКА все пак остава фаворит да спечели, като има и голямо превъзходство в преките двубои помежду им, но какво ще се случи в първия рунд на стадион „Александър Шаламанов“, предстои да разберем в петък вечер.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker