Левски (София)ТОП

В Левски отказали голяма сума за Сонко, преди да го продадат на Лудогорец

Миналото лято Левски продаде един от капитаните си – Сонко Сундберг на прекия си конкурент Лудогорец, което предизвика доста емоции и коментари. Шведският бранител с гамбийски произход се бе превърнал в основен стълб в защитата на „Герена“ и за мнозина този трансфер бе нелогичен. Сумата, за която „сините“ се разделиха със своя защитник, е 400 хиляди евро.

По информация на TribunaSofia.bg Левски отказва над двойно по-голяма оферта за Сундберг още през зимата на 2023г. Тогава интерес също не е липсвал за защитника, а предложението е било повече от изкушаващо – 900 хиляди евро.

profittips-the best football tips

От ръководството на „сините“ са отклонили офертата, тъй като са имали желание да го трансферират за не по-малко от 1,5 млн евро. При тази цифра обаче купувач не се е намерил и така се стига до приемането на предложението от разградчани шест месеца по-късно.

Другата важна причина, която налагаше продажбата на Сундберг е високото му месечно възнаграждение, като се твърди че състезателят е получавал най-голяма заплата от тогавашния състав на Левски.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker