Извън БългарияЛевски (София)Първа лигаФутбол

В Нидерландия отговориха защо Фейенорд трябва да привлече Пламен Андреев

Кой вратар ще подсили Фейенорд това лято? Това е големият въпрос в Южен Ротердам. Заради предстоящото напускане на Джъстин Бийлоу на фокус са двама вратари: Пламен Андреев (19 г.) и Ник Олий (29 г.). „Voetbalflitsen“ направи сравнение между двамата.

Олий изглеждаше, че се насочва към „Де Кайп“ , но ден по-късно дойде новината, че Фейенорд има споразумение за Андреев за сума от 1.5 милиона евро.

Андреев срещу Олий: височина и възраст

С височината си от 1.92 метра Пламен Андреев има предимство пред високия 1.84 метра Ник Олий. Разликата между двамата десничари е десет години, като на 15 декември Андреев празнува 20-ия си рожден ден. Следователно, българският страж може да се задържи по-дълго във Фейенорд, но е недостатъчен от гледна точка на опит в сравнение с Олий. Ако бе резервен вратар, това не би било проблем. Фейенорд наскоро откри, че това може да не е проблем. Поради контузията на Джъстин Бийлоу, Тимон Веленройтер трябваше временно да заеме неговото място. Германецът се справи толкова добре, че дори спечели надпреварата за място под гредите и стана първи вратар на Фейенорд.

profittips-the best football tips

Андреев или Олий има повече трофеи?

Андреев вече знае какво е печеленето на трофеи. Така например българинът спечели националната купа с Левски през сезон 2021/22. От своя страна, Олий е печелил награда само докато е бил младежки национал. Вратарят беше коронован като европейски шампион с Нидерландия до 17 години през 2012 г.

Андреев срещу Олий: брой допуснати голове и чисти мрежи

На 19 години Пламен Андреев вече има 89 мача за първия отбор на Левски София. Българинът запази вратата си чиста 53 пъти и допусна 61 попадения. Андреев има също известен европейски опит. Изиграл е шест мача в квалификациите за Лигата на конференциите – четири допуснати гола и три чисти мрежи. Андреев допуска средно около 0,69 гола на мач.

Ник Олий вече има 260 мача в професионалния футбол. Той допусна общо 332 гола и запази вратата си чиста 75 пъти. Той направи статистиката си във втора нидерландска лига, Ередивизи, Купата на Нидерландия и плейофите за европейски футбол и мачовете за промоция/изпадане. Олий прави средно по 1.28 спасявания. През сезон 2021/22 настоящият вратар на Спарта беше обявен за най-добър вратар на годината във втора дивизия като играч на НАК Бреда. През този сезон Олий запази вратата си чиста 14 пъти в 38 мача и допусна 45 гола.

Андреев срещу Олий: международни мачове

През октомври 2023 г. Ник Олий беше привлечен за първи път в нидерландския национален отбор, но все още не е направил международния си дебют под ръководството на Роналд Куман. Той записа 19 международни мача за младежките отбори на Нидерландия. Изигра и важна роля на Европейското първенство като младежки национал. На финала срещу Германия Олий вкарва решаваща дузпа, след което „лалетата“ станаха европейски шампиони. Пламен Андреев вече носи фланелката на България до 17, 19 и 21 години, но мъжкият национален отбор все още чака. 

profittips-the best football tips

Андреев срещу Олидж: пазарна стойност

От май 2024 г. Ник Олий се оценява на 4 милиона евро, докато стойността на Пламен Андреев е 2 милиона евро. И двамата вратари все още имат договор до средата на 2026 г. Така че въпросът е кого ще привлече Фейенорд. Това са всички възможни трансфери от Фейенорд през лятото на 2024 г.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker