Левски (София)

Ганев: Не ми направи добро впечатление по начина, по който избрахме новия НС

Бившият член на Надзорния съвет на Левски и настоящ акционер в клуба Петър Ганев коментира решенията взети на Общото събрание на „сините“ което се проведе днес. Той напусна срещата по-рано, преди да започне обсъждането на точки „Разни“ в дневния ред. Именно Ганев първи разкри официално, че има нов член в НС на Левски в лицето на Мило Борисов.

„Не ми направи добро впечатление по начина, по който избрахме новия НС. Нямаше изказване към акционерите. Малко като на комсомолско събрание. Г-н Мило Борисов влиза в Надзорния съвет, това е новата фигура. Това, което имаме модел на управление на клуба, се запазва въпреки прекратения договор за управление. Хубаво е, че този договор пада“, заяви Ганев.

profittips-the best football tips

„Моите резерви към влизането на г-н Мило Борисов са, че клубът има взаимотношение с много негови компании. Не е само договорът за управление, спонсорски договор, търговски договори и тук има голяма опасност от сериозен конфликт на интерес, когато компании на членът на НС са в най-различни търговски взаимотношения с клуба. Надзорният съвет избира УС и потвърждава големите решения на Управителния съвет“, допълни той.

„Има два пътя – или клуб и привърженици ще намерят механизъм за управление, или клуб с влияние на спонсора. Хубаво е, че се осветява самият г-н. Мило Борисов да влезе в НС, а не през негов човек, както беше досега. Да, в момента спонсорът има голямо влияние върху управлението на Левски“, каза Ганев.

„Взаимотношенията със спонсора по много договори, а не с само договор за управление. Всички тези търговски взаимотношения правят клубът зависим от спонсора. Много е трудно да вземеш решение кой интерес защитаваш – интересът на собствените компании или интересът на клуба. На този въпрос е трудно да бъде отговорено в лично качество. Така аргументирах своя вот – против влизането на Мило Борисов в Надзорния съвет“, добави той по темата.

„Мачът с НАП с главницата е изигран. Оттук нататък остава клубът да си плаща регулярно задълженията и да покрива лихвите. Да, главницата е покрита и към Общината, и към Държавата“, заяви още Петър Ганев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker