ФутболЦСКА-София

Георги Атанасов: Необходимо е ЦСКА да има нов стадион. Хубаво е и за клуба, и за София

Известният журналист Георги Атанасов гостува в предаването „Спорт“ по ТВ1. Там той говори по темата за стадиона на ЦСКА.

„Необходимо е ЦСКА да има нов стадион. Хубаво е и за клуба, и за София. За целия български спорт е хубаво. Чуваме и четем как нашите управници дават мило и драго за спорта. Насълзиха ни се очите от умиление. Като се биеш в гърдите, защо пак се слага прът в колелата на проекта за нов стадион „Българска армия“? Някакви еколози се появиха да внесат протести срещу проекта. То не е нов стадион, а реконструкция.

profittips-the best football tips

Това е абсолютен нонсенс, гавра с мисията на спорта. Не става дума само за ЦСКА, а за създаването на един спортен оазис. Няма да пострада нито едно дърво в Борисовата градина. Цялата реконструкция ще е в рамките на сегашния стадион, даже ще се върнат зелени площи на парка. Всяка прашинка ще бъде компенсирана. На кого пречи това? Целта е „Армията“ да бъде опасна за хората и да се срути ли? Питам се от гражданска и социална гледна точка. Кой ще отговаря, ако един ден този стадион се превърне в руина? Това ли искат тези общинари, екоджендъристи и антибългари? Какво искат да постигнат? Продължава да се води мръсна война срещу ЦСКА на политическа основа.

profittips-the best football tips

Ще се търси под вола теле, ще се спекулира с екология, това е ясно. Да не изпадаме в клубни крайности, но държавата е мащеха за ЦСКА и майчица за други. Виждаме как се изливат милиони за стадионите в Пловдив. Това са обществени пари. С какви строителни книжа се направи секторът без козирка на „Герена“? Навсякъде държавата помага, не и на ЦСКА. През 1997 година, 5 минути преди да се оттегли, министър-председателят Стефан Софиянски подари държавната база на МВР на един частен клуб. Да се помага, но на всички. Или поне да не се пречи на ЦСКА.
За Пловдив може, за ЦСКА не може. За Левски може, за ЦСКА – не! И скачат разни еколози, екоджендъристи и зложелатели на ЦСКА. Навсякъде става въпрос за публични пари, идващи от данъкоплатците. А ЦСКА иска сам да оправи стадиона си и да вложи големи средства. Гриша Ганчев и партньорите му дават частни средства в един проект, който ще обслужва обществото и държавата. Спортът е училище за достойнства и оръжие за борба срещу наркоманията и всички извращения. Трябват модерни стадиони. Все пак има светлина в тунела и това е реакцията на обществото. „Червената“ общност трябва да реагира. Да има легитимен протест. Да има такъв и в социалните мрежи, и на улицата, ако се наложи, в рамките на закона, разбира се. Не може непрекъснато да се демонстрират двойни стандарти. Най-големият дефицит в България е справедливостта. Защо не се позволява на един футболен клуб да си оправи стадиона с лични средства?

profittips-the best football tips

Георги Иванов се е вживял в ролята на комисар, на охранител на статуквото в БФС. Личен пазител на фирма „Боби и КО“, която не остави камък върху камък от този спорт у нас. Две десетилетия отсъстваме от голямата сцена. Иванов е като квестор. Комична роля. Нанася му имиджови щети.

Мачовете на националния отбор се играят в Разград, бяга се от София. Стадион „Васил Левски“ носи в себе си традицията на футбола ни. Има значение енергията на този стадион. В Разград и Юнайтед да им отиде, пак ще са толкова феновете – дежурната профсъюзна агитка на кебапчета и бира, със знаменцата… Хубав български край, но не е футболен град. Никога не е бил. След 12 титли, пак няма хора на стадиона. Те нямат отношение, не са пристрастени. Просто проектът е направен там и той е самодостатъчен на себе си. Дори в Петрич е различно.

profittips-the best football tips

„Боби и КО“ бягат от „народната любов“ и се крият на завет в Разград. Сръбските медии се чудеха месеци наред защо няма техният отбор на гостува в София. Лашкат ги на 750 км от Белград. Боби Михайлов и другите бягат от София, защото знаят, че ще им искат оставката. Нетърпимостта към БФС се споделя от много фенове. Дори в Разград обаче, се поиска оставката им. Макар и малка група фенове, но го направиха. Всичко мина и замина, Гонзо свали плакатите и всичко си продължава по стария начин. Българският футбол е екзекутиран. Ние нямаме футболен материал. Вятър и мъгла. Кръстаич събира момчета от къде ли не… Това може да стигне за една победа, но нищо повече. Така ще бъде, защото малките отбори прогресират, а ние затъваме все повече и повече. Дори Люксембург е по-добре от нас футболно. Стаим на едно място, а другите ни прескачат. Ние сме най-слабата футболна държава на Балканите“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker