Национали

ГЛЕДАЙ: Александър Димитров след равенството на България срещу Косово

Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров остана удовлетворен от представянето на тима при равенството 2:2 като гост на Косово в квалификационен мач за Евро 2025 до 21 години. Специалистът заяви, че „лъвовете“ са създали голям брой положения и са заслужавали да спечелят.

„Доволен съм от играта в офанзивен план. Имахме много положения, а досега не сме създавали толкова положения на чужд терен. Има класа в отбора, липсваше ни малко късмет, за да вземем три точки, заслужавахме да спечелим“, заяви той минути след края на двубоя, игран в Косово.

profittips-the best football tips

„Имаше характер и взаимопомощ на терена. Иска ми се да бъдем малко по-колективни в последната част, при завършването на атакатa. Аз съм доволен от момчетата и им благодаря за тяхното себераздаване. На моменти се подвеждажме, увличаше ни играта, и при двата гола не подходихме достатъчно разумно в фаза защита. В Европа, когато имаш някаква слабост, противникът те наказва.

Такива битки каляват отбора, това е част от израстването. Слаби отбори няма. Снощи Холандия победи Гибралтар само с 1:0. Всяка една квалификационна среща е опит за отбора и път към мъжкия национален отбор.. Доволен съм от всички. Имаме колектив, има отбор, който израства с всеки един ден. Сораков си заслужи титулярното място. Той вкара и в миналия мач.

Очаквам срещу Естония да играем като днес. Комбинативно, с идеи, с фантазия, с натиск върху противника. Ще поработим да сме малко по-хитри. Имаме слабост и тя е при статичните положения и в двете фази“, сподели откровено Александър Димитров.

България приема Естония във вторник. Мачът е от 18:00ч. на стадион „Александър Шаламанов“ в София.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker