Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

ГЛЕДАЙ: Генчев разкри подробности за трансфера на Сангаре: Може би е най-бързият в България!

Предводителят на Левски Станислав Генчев говори на пресконференция след класическата победа с 3:0 над Крумовград. На треньора на „сините“ му бе зададен въпрос как се е стигнало до трансфер на Мустафа Сангаре на стадион „Георги Аспарухов“, при което той отговори по следния начин.

„Мисля, че Сангаре ми беше предложен още на първата седмица, в която започнахме работа. Тогава все още трансферът на Алекс Колев не беше факт. Веднага казах, че този футболист го искам в нашия отбор. Два дни гледах негови мачове в португалска трета дивизия.

Много ми допадна скоростта, която има за този ръст, може би е най-бързият в България. Много е важно да имаме такъв човек – с присъствие в наказателното поле и висока скорост. Индивидуални разговори водих с него преди два дни и в началото на седмицата. Изключително позитивен човек, който добре знае защо не започна мача и прие нормално ситуацията. Каза, че ще чака своя шанс и ще се възползва от всяка минута, както направи и днес“, заяви Станислав Генчев..

„Не е далеч времето, когато Сангаре ще започне титуляр. Радостен съм, когато имаме равностойни футболисти на всяка позиция. Всеки от скамейката помага да вървим напред, а не дърпа назад. Днес и Петков, и Сангаре се включиха добре, Митков също даде асистенция. За мен е важно да имаме хора, които вдигат нивото, когато влязат от скамейката“, добави той.

profittips-the best football tips

„Не съм усетил, че съперникът иска да бави играта. Знаех, че отборът на Крумовград се защитава добре, тъй като съм бил треньор там и знам техните възможности. Отборът е много компактен с много добри изпълнители в защита. Трудно допускат ситуации пред собствената си врата.

Много се радвам, че успяхме да вкараме голове от статични положения, когато не ни върви толкова в изграждането на постепени атаки. Не трябва да подценяваме отбора на Крумовград. Неслучайно бяха в топ 6 и направиха серия от 15 мача без загуба. Победата е повече от добра“, сподели Генчев минути след победата.

„За мен е важно да вкарваме от статични положения, доста усилия влагаме. Един от три гола в съвременния футбол се вкарват от статични положения. Ще използваме това всеки един мач. Със сигурност може да създадем повече положения, но Крумовград може да се защитава добре. Аз съм им бил треньор и ако не друго – съм ги научил да се защитават добре“ ,

По-добре няма как да е – четири победи, петнадесет отбелязани гола, един допуснат. Другата седмица ще е мач от различно естество срещу най-добрия отбор от миналото първенство с най-класни изпълнители в България. Те могат решат даден мач от една ситуация. Ние ще залагаме изцяло на нашата отборна игра, за да се възползваме от техните слабости. Не виждам причини да не се играе мачът, няма индикации.“

„Всеки един мач е сериозен тест, но, да, срещу Лудогорец ще сравним часовниците. Те са с най-класните изпълнители. Трябва да сме на отлично отборно ниво, за да си тръгнем като победители.

Още на първата конференция казах, че всеки един треньор и футболист на Левски трябва да има една единствена цел – бори за титлата. Ние правим всичко по силите си да спечелим титлата и купата. Изисква се много работа на всички нива, засега сме на прав път“

„Отборният дух е на високо ниво в нашия отбор. Това, което виждам по време на тренировките и начинът, по който приемат тежките натоварвания, плюс колективът в съблекалнята. Аз винаги съм честен с футболистите. Водя индивидуални разговори с футболистите, обяснявам какво се изисква, къде е сгрешил, който е резерва, да знае върху какво трябва да работи, за да започне като титуляр.

С 4 мача 15 отбелязани гола може би изпреварваме очакванията от към резултатност, но всички очаквахме да имаме 12 точки след 4 мача“, сподели той.

„Може би не намирахме бързи решения в атака. Можем много повече“, отговори Генчев на въпрос какво не му е допаднало в днешното представяне на отбора.

TribunaSofia,bg публикува видео от пресконференцията на Станислав Генчев,

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker