ВИДЕОТОПФутболЦСКА-София

ГЛЕДАЙ: Ето как върви изграждането на новия стадион на ЦСКА

ЦСКА разпространи видео в социалните мрежи, с което показа как върви изграждането на стадион „Българска армия“. В него интервюта дадоха председателя на УС на фирмата изпълнител Главболгарстрой Димитър Карамитев и Димитър Каламов – технически ръководител на обекта.

„За нашата компания значи много, че ни е гласувано такова доверие. От друга гледна точка е поредният обект, който ни е възложен и ще се отнесем със същата отговорност, както и възложителя при проектирането. Ние сме строители и не обичаме да говорим в началото. Бих го сравнил с един футболен мач. Обикновено пресконференцията преди началото е кратка, след това са 90-те минути и след това е пресконференцията с анализа и кой е играл добре и как се е представил“, каза Карамитев.

profittips-the best football tips

„Всичко върви не само на хартия, но и в действително по план. Който казва, че захващайки се с нещо няма рискове, би излъгал. Рисковете са такива, които трябва да бъдат предвидени и към момента не сме оценили някакъв, който би могъл да отаже влияние върху качеството и срока на строителството. Любимия сектор Г, Б и В са предвидени да бъдат изпълнени със сглобяеми стомано-бетони елементи. Главболгарстрой притежава най-модерния завод в България, който произвежда такива елементи. Те идват готови на обекта и трябва да бъдат сглобени. Допълнително шумо и звукозамърсяване не би трябвало да има от тази гледна точка“, допълни той.

„Всички мерки, необходими за изпълнението на такъв обект, са взети. Дълбоко сме ангажирана със спазване на екологичните стандарти. Мога да уверя всички, които имат притеснение, че може да бъде нарушено спокойствието или каквото и да било равновесие, това няма да го допуснем“, завърши Димитър Карамитев.

„Започнахме изкопи и укрепване на всички сектори – Б, В и Г, а сега е започнало укрепването на сектор А. В краткосрочно бъдеще ще започне пломбирането на сглобяемия стоманобетон, като ще продължим с масовия изкоп на тяло А, за да може да пристъпим към пломбирането на тяло А. Пломбирането е да се направят основите на една сграда. От сектор В ще започне реконструкцията на стадион „Българска армия“, като ще се върви от сектор В към сектор Б и сектор Г“, каза Димитър Каламов.

„Сградата ще започнем другата седмица да се изпълняват подложни бетони и да се правят единични фундаменти, което е началото на строителството на сградат“, заяви още той.

profittips-the best football tips

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker