ВИДЕОИзвън БългарияФутбол

ГЛЕДАЙ: Масови безредици в Хърватия! Ултраси на Хайдук нападнаха футболистите на Динамо Загреб

По време на полуфиналния мач за Купата на Хърватия между Хайдук Сплит и Динамо Загреб, домакинските ултраси нахлуха на терена и нападнаха играчите на гостите, които спечелиха мача с 1:0. След акцията от страна на феновете на Хайдук, трима полицаи бяха ранени, а 50 души – арестувани.

В края на срещаха ултрасите на Хайдук нападнаха фенове и футболисти на Динамо Загреб, които бяха принудени да избягат в съблекалнята. След това запалянковците на „белите“ бяха принудени да се върнат на трибуните, където започнаха да трошат седалките.

Извън територията на стадиона в Сплит феновете вандалстваха, като запалиха димки и хвърляха бутилки и камъни, а след себе си оставиха повреден полицейски автомобил.  

profittips-the best football tips

Ден след безредиците в края на дербито между Хайдук и Динамо (Загреб) от турнира за Купата на Хърватия, местният футболен съюз (ХНС) обяви решението на Дисциплинарната комисия – стадион „Полюд“ в Сплит се затваря до второ нареждане.

„Дисциплинарната комисия на ХНС суспендира стадион „Полюд“ в Сплит за мачове на мъжкия тим на Хайдук за всички турнири до окончателно решение на казуса. Комисията взе решението си въз основа на протокола от мача и доклада на служителя по сигурността от полуфиналния мач за Купата на Хърватия по футбол между Хайдук и Динамо, на базата на член 66, параграф 4 от Дисциплинарния правилник.

При проверка на протокола и протокола от горепосочения мач от служителя по сигурността е установено, че една минута след края на срещата част от местните фенове от северните трибуни са влезли без разрешение на терена и са се сбили с полицията. Безредиците продължиха и след споменатия инцидент, на трибуните и в по-широкото пространство на стадиона, което означава и наказание по чл.66, ал.4 от Дисциплинарния правилник“, се казва в становището на федерацията на Хърватия.

По-рано днес федерацията излезе и с официално становище, с което осъди поведението на публиката от Сплит. Ръководният орган заяви в изявление, че осъжда всяка форма на насилие във футбола и призова всички заинтересовани страни във футбола да спазват нулева толерантност към неприемливо поведение, от расизъм и дискриминация до физическо насилие.

profittips-the best football tips

profittips-the best football tips

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker