Първа лигаТОПФутболЦСКА-София

ГЛЕДАЙ: Новият нападател на „червените“: Щом ЦСКА ми звъннаха, нещо в мен се обърна и забравих всичко друго

Юношеският национал на България Йоан Борносузов подписа с ЦСКА. Нападателят, който е възпитаник на школата на „червените“, се завръща в клуба от италианския Дженоа, където бе трансфериран през 2020 година. Той печели шампионата до 18 години още през първия си сезон на Апенините, а за „грифоните“ изигра общо 102 мача, в които отбеляза 25 гола. Пред клубната телевизия на ЦСКА Борносузов даде първото си интервю, след като се завърна при „армейците“.

„Чувството е страхотно, след като четири години и половина, почти пет, бях в Италия. Все още ми е малко странно, че отново съм вкъщи. Най-вече пак да имам честта да играя за любимия ми отбор, който подкрепям от дете. Това е най-хубавото нещо, което може да ми се случи в момента. Готов съм на всичко да се боря за мястото си и целите на отбора.

През всички тези години винаги съм си го представял и съм мечтал да се завърна тук. Следял съм отбора през цялото време. Още когато заминах бях на 16 години и беше много трудно решение за мен. В крайна сметка, с помощта на семейството ми, реших, че това ще бъде най-доброто развитие за мен. Всичко стана изключително бързо и дори не се замислих. Имах и други предложения, но щом ЦСКА ми звъннаха, нещо в мен се обърна и забравих всичко друго.

Когато заминах на 16 години, в началото беше много трудно. Започвам от нулата, идвам от България и в началото езикът ми беше много труден. Италианците не обичат да говорят английски. Адаптацията беше трудна, след това се прибрах за няколко месеца в България заради Ковид. След като се върнах, беше доста по-лесно. Там срещнах много голяма подкрепа от съотборници, ръководители и треньори. Като заминах, две години живях в хотела на отбора.

Там завързах доста приятелства, които ми помогнаха да науча италианския език по-бързо. Най-голямата разлика беше в темпото на игра. Като си сам в началото, винаги е доста по-трудно и ми се наложи да порасна. Мисля, че през годините се изградих като характер. С много треньори работих. Имал съм и хубави, и тежки моменти, разбира се, но като цяло беше доста положителен период за мен. Надявам се това да ми бъде полезно и по този начин да спечеля моето място в отбора.

profittips-the best football tips

Тук се чувствам страхотно, защото заварвам много мои съотборници, с които сме били заедно в школата. С повечето момчета се познаваме. Имам чувството, че съм тук от няколко години. Моите най-големи амбиции са да се докажа в ЦСКА и каквато е мечтата на всеки един фен – да стана шампион

„Той е дете на ЦСКА.Фен на отбора от малък, Йоан Борносузов израства в “армейската” школа. Едва на 16 г. заминава за Италия, където живее сам, сблъсква се с трудностите на чуждото място, учи уроци, развива футболните си качества и не се предава. Сега целият този труд му се отплаща с дългоочаквано завръщане у дома – в ЦСКА. След като първата мечта е постигната, Йоан мечтае за следващата – титла с отбора на сърцето“, написаха от клуба.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker