Първа лигаЦСКА 1948

ГЛЕДАЙ: Окрилен Пирин със знаменит обрат срещу ЦСКА 1948

Пирин Благоевград спечели важни три точки в битката на дъното, след като успя да победи ЦСКА 1948 с 2:1 на стадион „Христо Ботев“. След нулево равенство през първото полувреме, столичани откриха резултата чрез Бирсент Карагерен. Герой за „орлетата“ се оказа Аймен Суда, който с двата си гола осъществи пълен обрат.

Мачът бе двуостър и предложи ситуации и пред двете врати. Пирин започна по-активно срещата, опита се да осъществи домакински натиск, но така и не застраши вратата на Даниел Наумов. Първото опасно положение дойде в 20-ата минута, когато вратарят на ЦСКА 1948 излезе да пресече извеждащо подаване с глава. Той обаче изпрати топката на крака на Венцислав Бенгюзов, а халфът на Пирин без да се замисли отправи прекрасен прехвърлящ удар от близо 50 метра, но топката мина на сантиметри от гредата.

profittips-the best football tips

В 24-ата минута на Николай Панайотов му се наложи да прави принудителна рокада, след като голмайсторът от предходния кръг Педриньо се контузи и на негово място се появи Карагерен. Ивайло Чочев бе най-близо до гола през първото полувреме, но ударът му с глава бе изчистен пред голлинията от Попадийн. Последната добра ситуация преди почивката се откри пред Аймен Суда, но изстрелът му бе слаб и не затрудни достатъчно Наумов.

Гол на ЦСКА 1948 в началото на второто полувреме бе отменен след намесата на ВАР. Русев центрира от пряк свободен удар и топката стигна до непокрития Емил Ценов, който имаше време да спре кълбото и да го насочи в ъгъла. При преразглеждането на ситуацията се оказа, че Чочев докосва топката, което означаваше, че Ценов е в положение на засада. Три минути по-късно „червените“ все пак поведоха в резултата. Русев проби в наказателното поле и бе съборен от Бенгюзов, а съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Чочев, но ударът на капитана на ЦСКА 1948 бе спасен от Максим Ковальов по страхотен начин. За нещастие на вратаря на „орлетата“ Карагерен бе най-близо до избитата топка и той не сбърка за 0:1 в полза на гостите. Останаха съмнения обаче дали бившият футболист на Локомотив Пловдив не бе в наказателното, преди изпълнението на наказателен удар от Чочев.

Пирин се втурна в търсене на изравнително попадение и отговорът им не закъсня особено много. Юго Комано се пребори с Елитон и проби отдясно, след което опита центриране към непокрития Суда. Топката рикошира в крака на снажния защитник на „червените“, получи коварна траектория и потегли директно в посока на вратата на гостите. Наумов успя да избие със сетни сили, но само за да види как Аймен Суда отправя точен удар и изравнява резултата.

Четири минути преди изтичането на редовното време, Пирин организира контраатака на скорост чрез Андрей Йорданов. Той подаде към Суда, който технично елиминира съперник, нахлу в наказалтелното поле и нанесе удар, на който Наумов не успя да реагира, за да направи обрата пълен за домакините. Гостите натиснаха в последните минути, но „орлетата“ удържаха и заслужено се поздравиха с успеха.

profittips-the best football tips

С тази победа момчетата на Иво Тренчев се отдалечават цели пет точки от предпоследния Ботев Враца и на седем от Етър, който има мач по-малко. След победата над Левски миналия кръг ЦСКА 1948 пропусна добра възможност да се намести в първата шестица на клаасирането и да погледне към призовите места. „Червените“ също са с мач пасив, който е срещу Лудогорец.

Пирин: 12 Максим Ковальов, 20 Аймен Суда, 4 Айуб Абу, 38 Александър Дюлгеров, 6 Андрей Йорданов, 17 Борис Тютюков, 73 Венцислав Бенгюзов, 8 Дмитро Семенив, 11 Иван Тасев, 83 Христо Попадийн, 19 Юго Комано

Треньор: Иво Тренчев

ЦСКА 1948: 29 Даниел Наумов, 10 Георги Русев, 21 Емил Ценов, 24 Ерденис Гурища, 23 Емил Виячки, 18 Ивайло Чочев, 28 Неделко Пишчевич, 8 Педриньо, 5 Елитон, 99 Радослав Кирилов, 15 Симеон Василев

Треньор: Николай Панайотов

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker