ВИДЕОЛевски (София)Първа лигаТОПФутбол

ГЛЕДАЙ: Станислав Генчев: На полувремето казах в съблекалнята, че веднага бих сменил осем човека

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев сподели впечатленията си на пресконференцията след победата над Хебър (1:0) на стадион „Георги Аспарухов“. Предводителят на „сините“ заяви, че има доста забележки към поведението на отбора в домакинския мач в петък вечер.

„За мача с ЦСКА ще говорим друг път. Победата е много добра за нас. Трите точки са най-важни. Със сигурност това е най-неубедителният ни мач. Като дисциплина и организация на играта – бяхме в пъти по-добри в Разград. Мачът започна по най-добрия начин за нас. Вкарахме рано гол и после трябваше футболистите просто да изпитват удоволствие от играта, да изпълняват това, което тренираме, а като че ли точно тогава се получи подценяване.

Спряхме да изпълняваме работата си в защита. Позволихме на съперника да изнася топката много лесно. Дори ни създадоха две положения, от които можехме да получим гол. Нещо нетипично за нас. Досега организацията в защита бе на много високо ниво. Агресията ни не бе на необходимото ниво, което желаем“, заяви Станислав Генчев.

profittips-the best football tips

„Евертон Бала със сигурност заслужава да е титуляр. Просто срещу този съперник и тази схема с трима централни защитници и два халф-бека, предпочетохме да започнем с двама тарани“, коментира той.

„Да, нямаше дузпа в нито една ситуация. Най-доброто от днешния мач са трите точки. Трябва да си извадим изводите за нашето отношение по време на мача. С много лека ръка дадохме на съперника да изнася топката и да достига до вратата ни. Досега такова нещо не се бе случвало на „Герена“. Това е дори обидно да се случва на нашия терен“, допълни младият специалист.

„За нас беше важно да спечелим трите точки, но да го направим с добра игра и резултатна победа. Не се получи. Хубавото е, че печелим три точки и се връщаме на победния път, но трябва да направим изключително голяма реакция и коренна промяна в мача във Варна.

Никога не е време да идва такава игра. Днес буквално си играхме с огъня. Можеше сега да сме с наведени глави. Човек не може да се израдва след такава победа заради начина, по който играхме. Искам от всеки да дава максимума от себе си всяка тренировка, на всеки мач и без да има подценяване. Всеки противник заслужава уважение“, категоричен бе Генчев.

„Отборът тренира изключително сериозно. Загубата в Разград накара футболистите да тренират повече, да остават след тренировка, да идват по-рано за тренировка. Показват сериозно отношение и очаквах, че това ще се пренесе на терена. Вкарахме ранен гол и се отпуснахме. Помислихме, че играем срещу отбор, който няма победа и сякаш мачът е свършил. Мачът е 90 минути и трябва да си играем по един начин през цялото време“, коментира наставникът на „сините“.

„Сангаре наистина не игра добре, но аз на полувремето казах на футболистите, че ако мога – ще сменя 8 човека веднага. С изключение на трима през първото полувреме, играчите маркираха присъствие на терена. Не само Сангаре, но и много други футболисти играха слабо. Сангаре е важен за нас. Започна, тъй като имахме нужда от голям човек, присъствие в наказателното поле на съперника. Бала се включи добре. Има голяма конкуренция в атака, което е добре за мен. Въпросът е срещу кой противник играем и кой как изпълнява задачите на терена“, каза още той.

„Не мога да кажа на вас кои трима са се справили добре. Каквото имам да казвам, го казвам право в очите на футболистите. В понеделник предстои разбор. Всеки от тях ще разбере какво е направил добре и с какво не се е справил. Ще обърнем внимание на моментите, които не бяхме добри, тъй като днес бяха изключително много.

Всеки може да го приеме по различен начин. За някой може да е конско, за друг – забележка. Искам да покажа на футболистите грешките, не за да ги обидя или унижа. Искам да си вземат поука и да не го повтарят. Това е за наше добро – на целия отбор. Грешките трябва да изговорят и да не се повтарят. Може и като конско да го приемат, но това не е проблем“, добави Станислав Генчев.

profittips-the best football tips

„Както разчитам на всеки един футболист в отбора, така разчитам и на всеки един треньор от моите помощници. В някои моменти имаме различни възгледи по време на мач и е много важно да получавам две мнения – от Живко и Дарко. Днес беше само Дарко, комуникирахме на тъчлинията, но днес не беше добро отношението на футболистите“, отговори Генчев на въпрос за неговия асистент, който е наказан за три мача.

„Да, причината да сменя Майкон беше физическото му състояние. Направи две тактически грешки, може би са останали незабелязани, но има неща, които не искаме от него, а той ги направи, което доведе до контраатаки на Хебър. Може да се дължи на умора, тъй като тогава най-лесно се губи концентрация и се получават повече грешки“, завърши Станислав Генчев.

TribunaSofia.bg споделя видео от пресконференцията на Станислав Генчев:

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker