Анализи и коментариЛевски (София)Първа лигаТОПФутболЦСКА 1948

ГЛЕДАЙ: Съдийската комисия призна: Спестен червен картон за играч на Левски

Съдийската комисия на БФС и Инструкторският панел към комисията публикуваха видео с шест подбрани момента от първите два кръга на първенството с цел обучение. С това Съдийската комисия и Инструкторския панел започват изпълнението на поетия в началото на юли ангажимент за публикуването на подобни ситуации и за по-тясна връзка с всички, интересуващи се от правилата на Играта, заинтересовани страни.

В три от шестте публикувани момента Съдийската комисия признава за очевадна съдийска грешка. В 58-ата минута на двубоя Левски – Ботев Враца бразилският ляв бек на „сините“ Майкон изрита без без топка Данаил Кондраков край тъчлинията. Главният арбитър санкционира поведението му с жълт картон, но според СК и ИП действията на кариоката се определят като „насилствено, с прекомерна сила и без шанс да играе с топката“ и трябва да бъде наказаано с червен картон.

Във втората ситуация гол на Арда срещу Крумовград е неправилно зачетен, тъй като в началото на контраатаката на кърджалийци Емил Виячки видимо играе с ръка.

profittips-the best football tips

Съдийска комисия обърна внимание и на дузпата за ЦСКА срещу Лудогорец в откриващия кръг. Ето какво написаха за ситуацията:

„Ситуацията изненадва съдията, който от по-голяма дистанция не успява да установи контакта в наказателното поле при борбата за топка. ВАР се намесва коректно, препоръчвайки преглед, за да бъде отсъден правилно наказателен удар. Жълтият картон е уместен, тъй като е налице предотвратяване на очевадна голова възможност при опит за игра с топката и личното наказание се редуцира с една степен.“

Интересно е и становището за ситуацията на мача ЦСКА 1948 – Спартак Варна, където е отсъдена дузпа за „соколите“. Съдийската комисия заявява, че ВАР намесата е неправилна, заради липсата на явни и убедителни кадри, които доказват безспорно и несъмнено играта с ръка на футболиста на Спартак Варна Ахмед Ахмедов.

Вижте повече във видеото:

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker