ВИДЕОПърва лигаТОПФутболЦСКА-София

ГЛЕДАЙ: Томислав Стипич: Изпитахме болка и разочарование, но ги превърнахме в мотивация

Старши треньорът на ЦСКА Томислав Стипич даде пресконференция преди съботното домакинство срещу Славия.

„Липсвахте ми две седмици“, започна Стипич на български език, обръщайки се към журналистите за начало на своя брифинг.

„Първо, аз съм тук 63 дни в София. Имахме един много лош ден във Варна. Всички останали дни бяха наистина добри, но този ден бе болезнен за нас. Вярвам, че използвахме уикенда без мач. Изпитахме болка и разочарование, но ги превърнахме във вдъхновение и мотивация“.

„Много важно е, че знаем всичко по въпроса. Знаем, че се повтаряме, но имаме нужда от време. Видяхме срещу Лудогорец един мач и това, което можем да отбележим, е, че играхме добре и загубихме. Усещах, че след този мач сме доволни от себе си. Моята работа като треньор е след такъв мач да не бъда доволен.

В крайна сметка ние загубихме, без значение от кого. И ако си спомните, се чувствахме доволни от загуба, но явно сме били склонни да подценим Спартак. Между тези два мача трябва да има промяна. Всичко това е в начина на мислене и във фокуса, не е в качествата. Ние имаме качествата“, сподели предводителят на „червените“.

profittips-the best football tips

„Аз също имам усещането, че нашият старт е зависим от графика. Програмата е важна за началото на сезона. Генерално за всички първенства и клубове дори. Приемаме нормално и без излишни емоции. Приемаме го такова, каквото е. Но и също така имахме полза през тази седмица. Тренирахме повече детайли и сме по-свежи“.

„Имам достатъчно работа в нашия отбор. Това ми е приоритет. Казвам ви това по много проста причина. Ще ви дам пример: миналата седмица аз и вие създадохме една идея в главата на нашите футболисти. През цялото време питахте кога ще има нападател. Отборът играеше с идеята, че няма нападател във Варна. Всичко, което казвам тук, се получава като ехо. Мога да ви кажа едно нещо. Догодина, когато играем в европейските клубни турнири, ще представим България по най-добрия начин. Това е моята цел“, каза той.

„Като клуб и отбор направихме всичко, за да се почувства като у дома си. Единствено когато се чувстваш част от нещо, си способен да дадеш най-доброто от себе си. От човешка гледна точка и от гледна точка на адаптация направихме всичко по силите си. Вече всичко зависи от него. Имаме 18 футболисти и двама вратари“.

„Аз имам вяра в себе си, инвестиран съм изцяло в играта. Важно е да имам фенове зад себе си, вглъбен съм в играта по време на мач. Но е важно да чуваш феновете и техните реакции. Да чуваш, че потвърждават добрите отигравания на футболистите с възгласи“, коментира Стипич.

„Преди около година в Рига поканихме 200-300 деца с техните родители. Създадоха страхотна атмосфера. Сега тези очаквани деца са фенове на ЦСКА, може би и бъдещи състезатели“, разказа Стипич във връзка с утрешната публика на „червените“, която ще е съставена от деца до 14-годишна възраст.

„Ще решим утре. Фактите са, че в последните мачове имаме допуснати пет гола. Иван Дюлгеров няма вина. Ще говорим и с двамата вратари, с треньора на вратарите и ще се доверя на инстинктите“, отговори той.

„Емануел Шакич тренира от три дни. Амос Юга е в добро здраве, от 2-3 седмици тренира, 10 от дните с втория тим, Шакич също ще се присъедини към дубъла. Не знам нищо за ситуацията на Брадли Де Нойер. Всичко, което казвам за Юга и Шакич, е уважително. Когато са играли за любимия ни клуб, винаги са давали най-доброто от себе си. Получавали са заплати и се е спазвал договорът, получавали са уважение. Единственото, което има значение, е профилът на играчите. Само това има значение“.

„Опитвам да бъда възможно най-бързо да навляза, да бъда българин. Бих могъл да ви дам кратък анализ, но наистина кратък. Ако ви кажа, може би ще видите, че съм повече българин от някои българи. Най-важни в българското първенство са първите 15-20 минути. Как ще влезеш в мача с други думи.

Ако обърнете внимание как Славия влезе в първите 15 минути срещу Спартак – много агресивно, с много фалове, как пресираха… Спартак нямаше възможност да се върне в мача, тъй като техни състезатели лежаха по терена. Видяхте как започнахме срещу Лудогорец. Дори отбор с това качество не успя да се върне в мача, както би желал. Това е краткият ми анализ за първенството. Имам силни футболисти, просто трябва да намеря начин да ги възстановя“, сподели Томислав Стипич.

TribunaSofia.bg публикува видео от пресконференцията на Томислав Стипич:

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker