ТОПФутболЦСКА-София

ГЛЕДАЙ: ЦСКА-София с първа победа в Турция, Назон се завърна с гол, а третият страж на „армейците“ блести с невероятни спасявания

ЦСКА-София победи словашкия Тренчин играят с резултат 2:0. Това е предпоследната проверка на турска земя за „армейците“. Мачът започна в 14:00 часа и ще имате възможност да го проследите на живо с TribunaSofia.bg.

„Червените“ откриха резултата в 52-ата минута, когато Хайнц отбеляза с хубав удар по земя от границата на наказателното поле. Пет минути преди края, Назон удвои аванса на столичани, след като се възползва чудесно от странично хвърляне на Юга в наказателното поле.

Норвежецът напусна терена преждевременно, тъй като усети силна болка в крака си и изглежда не напълно възстановен от травмата, която го извади от строя за няколко дни.

Тобиас Хайнц се завръща сред титулярите, след като пропусна контролата с Трактор. Заедно със сънародниците си от Норвегия Джонатан Линдсет и новото попълнение – Улаус Скаршем, оформят ключов триъгълник в халфовата линия на „червените“

Фернандо Каранга, който се присъедини вчера към заниманията на основната група, ще пропусне днешния двубой. Другият нов в лагера на ЦСКА – Мартин Стойчев започва от резервната скамейка, а очакванията са, че ще направи неофициален дебют с червената фланелка през второто полувреме.

profittips-the best football tips

Първата възможност за ЦСКА създаде Матиас Фаетон, който намери с хубав пас на стрелкова позиция Естрада. Ударът на еквадореца бе спасен от вратаря на Тренчин. Секунди по-късно, пред национала на Гваделупа се откри нова възможност, но стражът на съперника отново бе на висота.

Словаците отговориха с опасна атака отдясно, която завърши с удар, който Густаво Бусато парира топката. В 14-ата минута Тренчин разви добро нападение отляво. Кълбото стигна до Купусович, който нанесе удар от дъгата на наказателното поле, но топката рикошира и излезе в корнер.

Вратарят на „армейците“ се намеси решително в средата на първата част. Словаците пробиха през лявата зона на отбраната, където Санянг закъсня да противодейства, а Бусато успя да предотврати гол като плонжира в краката на състезател в черен екип, без да го фаулира.

Тренчин продължава да бъде по-активният отбор на терена и в 31-ата минута след изпълнение на ъглов удар, топката бе отиграна на близка греда от състезател на словашкия тим, но Бусато улови.

Бразилският страж на ЦСКА-София бе безпомощен в 35-ата минута, но негов верен помощник се оказа напречната греда. Купусович отправи топовен шут от 25 метра, който разтресе горната греда и тупна пред голлинията.

В края на полувремето Фаетон изведе Хайнц в наказателното поле, а офанзивният халф се опита да изненада стража на Тренчин от малък ъгъл, но ударът му не сполучи.

Второто полувреме на срещата започна по-добре за „армейците“, за които в игра се появи Дюкенс Назон, чийто трансфер в кипърския Пафос пропадна в заключителната фаза. Третият страж Марин Орлинов също влезе на терена, заменяйки Бусато. Кареасо, Турицов, Матай и Евтимов няма да участват в днешния мач.

Гол за ЦСКА! В 52-ата минута „червените повеждат с 1:0. Фаетон проби по дясното крило и успя да намери с успореден пас Хайнц, който задържа за миг топката, нагласи я на десния крак и с техничен, но точен удар по земята матира стража на Тренчин. Кълбото бе насочено точно в десния ъгъл на вратата.

profittips-the best football tips

В 65-ата минута в игра за ЦСКА се появи новият краен бранител Мартин Стойчев.

15 минути преди края, Тренчин изигра по отличен начин един ъглов удар. Топката падна на волето на състезател в черен спортен екип, който стреля силно. Топката летеше към горния десен удар на „червената“ врата, но Марин Орлинов успя да спаси с една ръка.

Междувременно. Тобиас Хайнц напусна принудително терена с болки в крака, а негово място се появи Емануел Шакич. Голмайсторът на „армейците“ в днешния мач изглежда не напълно възстановен от контузията си.

Орлинов блесна с още едно впечатляващо спасяване в 80-ата минута, когато предотврати гол след силен удар отблизо на противников състезател.

В 85-ата минута ЦСКА стигна и до втори гол, а негов автор стана Дюкенз Назон, който ознаменува завръщането си при „червените“. Нападателят бе намерен от Амос Юга, който изпълни дълго странично хвърляне. Назон овладя топката по прекрасен начин с гръб, обърна се и стреля, а топката влезе в мрежата на словаците.

В заключителните минути на контролата Орлинов направи още едно добро спасяване с крак, спирайки опасна атака на Тренчин. В ответната атака Асприля не успя да прехвърли вратаря на съперника, което бе последното по-интересно действие в мача и ЦСКА постигна първата победа по време на лагера в Турция.

До края на лагера си в Турция ЦСКА ще срещне чешкия Бохемианс Прага (03 февруари), след което се прибира на родна земя, където ще се изправи срещу Септември София (10 февруари).

Стартови състави:

ЦСКА-София: 1. Густаво Бусато, 15. Тибо Вион, 22. Енес Махмутович, 6. Християн Петров, 3. Сейни Санянг, 21. Амос Юга (К), 7. Улаус Скаршем, 10. Джонатан Линдсет, 14. Тобиас Хайнц, 11. Матиас Фаетон, 29. Майкъл Естрада

Резерви: 12. Марин Орлинов, 4. Мено Кох, 8. Станислав Шопов, 17. Емануел Шакич, 27. Лазар Туфегджич, 20. Мартин Стойчев, 23. Илиан Антонов, 16. Георги Чорбаджийски, 24. Марк-Емилио Папазов, 30. Данило Асприля

Старши треньор: Нестор Ел Маестро

profittips-the best football tips

Тренчин: 99. Михал Кукучка, 11. Матуш Кмет, 14. Тарас Бондаренко, 15. Лазар Стойсавлевич, 4. Самуел Козловски, 27. Дамиан Бариш, 20. Рахим Ибрахим, 23. Доминик Холи, 10. Хилари Гонг, 29. Ниегош Купусович, 7. Ейнел Соареш

Старши треньор: Илия Столица

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker