Левски (София)Първа лигаТОПЦСКА 1948

ГЛЕДАЙ: ЦСКА 1948 наказа пропуските на Левски с гол шедьовър

ЦСКА 1948 победи Левски с резултат 1:0 в столичното дерби от 16-ия кръг на Първа Лига. Педриньо донесе победата на домакините с гол-шедьовър, отбелязан в 59-тата минута.

По този начин тимът на Левски продължава да трупа двубои без победа и пропуска удобния шанс да атакува челото, където доскорошните лидери са разколебани. Домакините от днешния двубой пък вече са само на 1 точка от „сините“ и имат неизиграни двубои.

В 11-ата минута Георги Русев бе изведен сам срещу Пламен Андреев. Крилото заобиколи вратаря и стреля, мислейки че е открил резултата, но вратарят на Левски се хвърли по топката и улови. Минута по-късно опасен шут на Кордоба профуча встрани от вратата на Наумов.

В следващото нападение на ЦСКА 1948 Педриньо пробва късмета си от пряк свободен удар от около 30 метра, но Андреев плонжира и изби коварния изстрел. В ответната атака Петрис опита шут от разстояние, но топката излетя високо над вратата.

profittips-the best football tips

В 26-ата минута Марин Петков пробва удар без подготовка с левия крак, но Наумов спаси. Георги Русев центрира от статично положение в 30-ата минута в наказателното поле на „сините“, където Симеон Петров се извиси над Хосе Кордоба и стреля с глава, но не уцели рамката на вратата.

Най-чистото положение през първото полувреме бе на сметката на Левски в 40-ата минута. Ел Джемили проби отляво, навлезе навътре на скорост и отправи коварен шут от дистанция. Даниел Наумов не се намеси по най-добрия начин, като вместо да улови топката я изби право в Марин Петков. Националът мигновено потърси левия ъгъл, но топката срещна гредата. 

В началото на второто полувреме отново футболист на ЦСКА 1948 се отскубна от защитата на Левски. Ивайло Чочев излизаше сам срещу Андреев, но Кордоба го настигна, капитанът на „червените“ се строполи на земята, искайки фаул на границата на наказателното поле, но съдията остана безмълвен и играта продължи,

Секунди по-късно Левски нацели втора греда и отново Марин Петков завърши атаката на „сините“. В ответната атака домакините поведоха. Педриньо откри резултата с гол шедьовър от над 25 метра.

Левски опита да отговори на предизвикателството чрез Ел Джамили. Завърналият се в състава халф опита да затрудни Наумов от пряк свободен удар, но вратарят плонжира и изби топката към тъчлинията.

Нов сериозен пропуск за Левски в 73-ата минута. Бразилецът с български паспорт Цунами се освободи от защитник в червено с прекрасен финт. Капитанът на Левски нахлу в наказателното поле на домакините и пусна успореден пас надясно. Топката стигна до влезлия туко що като резерва Галчев, който от близко разстояние не намери рамката на вратата.

profittips-the best football tips

Друга резервен играч, появил се на терена през второто полувреме – Антонио Вутов, бе изгонен след намеса на ВАР. След центриране на Георги Русев, Пламен Андреев улови топката, а бившият футболист на Левски, Ботев и Локомотив София с високо вдигнат крак, с бутоните напред, удари в главата вратаря на гостите.

В 86-ата минута нова невероятна възможност бе пропиляна от Роналдо. Седмицата на Левски бе намерен на отлична позиция в наказателното поле, но фалцовия му изстрел не бе точен.

Стартови състави:

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 15. Василев, 28. Пишчевич, 23. Виячки, 87. Петров, 24. Губорища, 21. Ценов, 8. Педриньо, 18. Чочев, 11. Карагарен, 10. Русев

ЛЕВСКИ: 1. Андреев, 2. Петрис, 33. Кордоба, 50. Димитров, 6. Цунами, 37. Дарлан, 10. Митков, 97, Фадига, 11. Ел Джемили, 7. Роналдо, 88. Петков

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker