СлавияТОП

ГЛЕДАЙ: Черно море ще зимува на върха! „Моряците“ с класика над Славия

Черно море се наложи над Славия с категоричното 3:0 на своя стадион „Тича“ и за първи път през своята клубна история ще зимува на върха в класирането. Срещата между „моряците“ и „белите“ бе от 20-ия кръг на Първа лига.

С два гола се отличи Алекс Фернандес, който изработи и третото попадение, което отбеляза Васил Панайотов. Славия имаше също своите шансове в мача, но отстъпи на варненци и ще посрещне новата календарна година на 11-о място с 21 пункта. Хебър може да ги свали с още една позиция надолу при евентуална победа на пазарджиклии над Ботев Пловдив.

profittips-the best football tips

Домакините започнаха двубоя с натиск. В 13-ата минута Алекс Фернандес стреля, а Виктор Генев блокира, след което Светослав Вуцов успя да улови топката.  Шест минути по-късно Пабло Гарсия шутира от границата на наказателното поле, но прати топката покрай вратата на Вуцов. 

В 25-ата минута Васил Панайтов получи топката в наказателното поле на „белите“. Опитният халф върна назад кълбото с отличен пас към Алекс Фернандес, който бе оставен непокрит и със силен удар по земя вкара топката във вратата на Славия за 1:0. 

Три минути след гола, Иван Дюлгеров увисна ппри центриране на Галин Иванов, но Живко Атанасов успя да покрие грешката на своя съотборник и да изчисти в корнер. 

В 33-ата минута Вуцов блесна с хубаво спасяване при удар на Пабло Гарсия. В ответната отлична възможност се откри пред столичани, тъй като Галин Иванов напредна с топка в крака и подаде към Мартин Сораков, но той не успя да преодолее скъсилия дистанцията Иван Дюлгеров. Това бе най-чистата възможност за Славия в целия мач.

Отборът на Златомир Загорчич започна по-активно втората част и потърси изравнителен гол, но Черно море нанесе втори решаващ удар в 57-ата минута. Панайтов отне от Дост и намери с пас Пабло Гарсия, който продължи топката към Алекс Фернандес, а той с техничен удар я изпрати във мрежата на „белите“.

В 69-ата минута Вуцов спаси удар на Панайотов, а след това излезе неразчетено напред да стопира Алекс Фернандес, който обаче овладя кълбото и центрира към Панайотов, който на празната врата покачи на 3:0. 

profittips-the best football tips

В 79-ата минута Иван Дюлгеров се отличи с прекрасно спасяване след удар на Галин Иванов.  Две минути преди края отново стражът на „моряците“ спаси след удар от фаул на Владимир Николов.

Така Черно море събра 45 точки и ще зимува на върха в таблицата. ЦСКА може да събере същия актив точки като „зелено-белите“, ако в неделния ден победи Лудогорец. При победа на „зелените“ на „Българска армия“ или равен тимът на националния селекциор Илиан Илиев ще бъде еднолично на първо място в класирането.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker