СлавияФутбол

Голмайсторът на Славия напуска клуба през лятото? Защитник на „белите“ аут за месец

Голмайсторът на Славия през настоящия сезон Тони Тасев вероятно ще напусне клуба през лятото. Договорът на 30-годишния футболист е до края на сезона, а на този етап двете страни не постигат споразумение за нов контракт, твърди „Гонг“.

Тони Тасев е част от състава на Славия от лятото на 2021 година, като записа до момента 97 мача с белия екип, в които е вкарал 25 гола и направил 13 асистенции. През тази кампания Тасев е лидер с осем попадения, даде четири голови подавания в 24 шампионатни мача. В момента фланговият футболист е с контузия и ще отсъства от терените поне месец.

profittips-the best football tips

Междувременно, Славия остана без още един от защитниците си в следващите мачове, след като Велко Йеленкович се контузи. Младежкият национал на България е с мускулно разкъсване, което го вади от терена за около месец, съобщава „Труд“. Очаква се новината да се потвърди официално и от клуба в следващите часове, когато се публикува групата на „белите“ за гостуването на Арда.

profittips-the best football tips

След установената травма на Йеленкович, Славия разполага с трима централни бранители – Ивайло Марков, Виктор Генев и младия талант от школата на „белите“ Мартин Георгиев. Напоследък, завърналият се от Барселона футболист рядко получава шанс за изява, но от друга страна Генев пропусна домакинството срещу Пирин.

Добрата новина е завръщането на капитана Галин Иванов, който е напълно възстановен след контузията, получена преди паузата. Той се включи от резервната скамейка във вторник.

Славия гостува на „Арена Арда“ в събота от 20:15 часа в мач от 28-ия кръг на Първа лига. Столичани са в поредица от три мача без победа и ще направят опит да прекъснат серията, за да се наместят във „втората четворка“ на класирането, която ще се бори за седмото място, даващо право на бараж за участие в Лигата на конференциите.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker