НационалиТОП

Голяма България триумфира срещу Англия навръх празника и гледа смело напред към четвъртфинала

Отборът на България се класира за четвъртфинал на Световното първенство, след като победи с 2:1 Англия в оспорван осминафинален сблъсък в ОАЕот Световното първенство по минифутбол. „Лъвовете“ се класираха за тази фаза на турнира, след като постигнаха три изразителни победи без нито един допуснат гол в своята врата.

Още във втората минута Светлозар Табаков пробва рефлекса на противниковия страж, но той успя да избие силния удар. В 13-ата минута Спас Милушев проби отлично по левия фланг, който завърши с мощен шут, но кълбото прелетя на сантиметри от целта.

profittips-the best football tips

България откри резултата в 19-ата минута, когато Явор Генчев стреля отдалеч, а кълбото премина през куп футболисти и залъга вратаря на „Трите лъва“, за да попадне в мрежата. Отговорът на англичаните бе моментален, но с доза спортен шанс удар на техен футболист бе избит от голлинията от негов съотборник. 

Втората част започна с натиск на Англия, като Тодор Малинов успя да покаже класата си с няколко отлични намеси. Все пак в 40-ата минута Морган-Грифитс успя да изравни резултата, след като с малко късмет прати кълбото в мрежата на България. Футболист на „трите лъва“ стреля от фал, а в наказателното поле от близка дистанция играчът с №10 вкара първи гол както в сблъсъка, така и във вратата на България от началото на Световното първенство. 

В 44-ата мин късметът отново ни се усмихна, след като съдията даде право на наказателен удар за „лъвовете“ за игра с ръка. Неделиан Костадинов застана зад бялата точка и с хладнокръвен силен удар върна преднината на България. До края на срещата футболистите на България контролираха събитията на терена и напълно заслужено се класираха за четвъртфиналите на турнира, където ще премерят сили с националния отбор на Азербайджан в утрешния ден.

„Азерите“ са актуален европейски шампион и един от водещите отбори в този спорт. Те победиха сравнително лесно отбора на Португалия с 3:0 и вече си осигуриха място сред последните осем на Мондиал 2023. Другият четвъртфинал в нашия поток ще противопостави отборите на Казахстан и Чехия.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker